1 comentariu

Dezamagitul de azi…

M-am intrebat de unde provin deziluziile, frustrarile… Iar raspunsul a fost simplu: “Analizam totul, binar: ” alb-negru, bine-rau!”. Adevarul nu este absolut sau relativ. El are multe, foarte multe fatete. Depinde din “unghiul” in care privesti sau de “punctul de vedere”! Iar oamenii fie sunt negativisti si resping, pentru ca ceea ce afla nu concorda cu “ceea ce cred ei ca este bine”, fie au avut experiente trecute cu incarcatura emotionala negativa. Fie se “umezesc” si “cred ca l-au apucat pe dumnezeu de-un picior” si sunt de acord fara rezerve. Si intr-un caz si in altul, experientele ulterioare le aduc dezamagiri legate de subiectul in cauza. De ce? Pentru ca oamenii joaca in “drama vietii” rol de “victima” sau de “abuzator”… prin rotatie. Adica exprima fie principiul masculin (bine, lumina, zi, etc), fie pe cel feminine (rau, intuneric, noapte, etc). Ori schimbarile pe care le traim azi din plin, nu fac decat sa ne arate  ca are loc fuziunea celor doua principii.

Si nu degeaba am adus in discutie aceste aspecte, pentru ca dincolo de parerile, reflectate in fapt de “ceea ce credem”, un subiect important mi se pare a fi: “relationarea”. Dincolo de cuvinte si expresii mari, cum ar fi “constiinta, “eu sunt”, “Romania colectiva”,”Romania buna-starii”, “saltul in constiinta” se afla de fapt, ceea ce crede fiecare. Aceste cuvinte nu sunt mai bune sau mai rele decat oricare altele. In fapt, ele sunt “neutre”, fiecare dintre noi dandu-le sensul emotional dorit. La fel cum cuvantul “sex” pentru unii echivaleaza cu “pacat, rau, rusine”, pentru altii poate insemna ceva “extraordinar, extaziant”. Si nu e rau sau bine nimic din toate astea! Doar “ESTE”…

Si inca ceva! Suntem mereu tentati sa complicam lucrurile, uitanad ca: “Simplitatea este Secretul!”… Si incepem sa “pritocim” un concept, sa-l plimbam prin minte, sa inventam reguli sau sa le scoatem de la naftalina pe cele vechi, sa cutreieram prin “coclauri”, punand locul mai presus de OM! Dar este si asta o experimentare a ceea ce crede fiecare! Si, bineinteles, cine nu este “de accord” cu noi, inseamna “ca nu ne suporta lumina personala”… Jocuri, jocuri amuzante, din care, desigur, fiecare extrage esenta!

Iar “relationarea” la o fiinta, situatie sau orice altceva ne arata exact convingerile, tiparele pe care le avem. Si nu enevoie sa incadram ceva la “correct” sau “gresit”, ci sa observam daca functioneaza armonios, daca ne adduce implinire sau multumire in viata personala. Mi-a placut un termen postat de cineva: “EURomania”! Si eu cred ca pana nu ne creem propria “eu-romanie” in bucurie, in iubire, in prosperitate, ne “agitam” in zadar sa “salvam” pe altcineva. Si ne putem trezi ca in bancul acela cu Bula, care intarziase vreo doua ore la scoala, pentru ca ajutase o batrana sa treaca strada, desi aceasta… NU voia!

Asa ca va propun sa deschidem subiectul cu “relationarea”, sa puneti intrebari sau sa prezentati din intelepciunea voastra ( cu siguranta o aveti, fiecare dintre voi!), cu ceea ce credeti si traiti, in legatura cu acest subiect! Si incep cu o intrebare: “In relatiile pe care le aveti, indiferent de ce natura, sunteti “victima” sau “abuzatorul”?

Multumesc! Si ai INCREDERE in tine!

Dezamagitul de “azi” este cel care s-a amagit “ieri!”…

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start

Despre autor

Scris de

Specialist in comunicare si PR, profesor de economie, trainer si mentor la Institutul Noua Constiinta, initiator al programului de educatie non-formala “Traieste Viata”, pentru copii, adolescenti si adulti: VIVA CE – Vindeca Viata prin Creativitate, INTRAVITA – Instrumente pentru Transformarea Vietii, Scoala Bunei-Cuviinte, Scoala Parintilor, Relationarea, Scoala Micului Ecologist, Scoala Prosperitatii, Arta de a fi Lider in Viata Ta, etc. Autor de poezie si proza: “Dincolo de roluri…”, “Povesti pentru trezit copiii Mici si mari”. Care sunt secretele? Care sunt misterele? Simplitatea!... Simplitatea este Secretul! http://mariansabo.com/

1 Comentariu

  1. Oleg

    Intr-adevar.
    Imi place ideea ca toate lucrurile sunt mult mai simple decat le facem noi, oamenii, sau mai bine zis de interpretarea care o dam noi lucrurilor. Totul e simple de fapt in viata. Absolut si INdiscutabil. Doar ca oamenilor, am inteles ca le place sa cokplice lcururile, chiar si mie, si nu o data… ne palce singuri sa ne creem probleme si situatii stresante. Solutia ar fi sa ne dam seama despre cat de empiric este totul. As scrie o carte despre asta… si as vrea sa ma auda cat mai multa lume, fiindca am ce spune.
    Multumesc

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *