0 comentarii

Completare

Am urmarit cu admiratie discursul scriitoarei JK Rowling catre studentii facultatii Harvard, pe care l-a adresat cu cativa ani in urma.
Pe scurt, despre beneficiul esecului si utilitatea favorizarii imaginatiei, ambele cu scopul de a promova actiuni care provin din esenta fiintei si care slujesc mai departe, celorlalti.
Sunt multiple aspecte care m-au captat.
Franchetea istorisirii din propria experienta de viata, umorul de efect, legatura dintre punctele de prezentat si mesajul transmis catre tineri si tot auditoriul.
Ce a ramas cu adevarat, in afara tehnicii excelente a discursului si a multumirii de sine pentru ca, vreme in urma, mi-am ales-o ca model pentru manifestarea scrisului, este dansul mesajului de la purtator la primitor, modul de imbinare intre semnificatia interna si imprimarea uneia mai generale, la care cei prezenti pot adera, cu care se pot identifica si care sa le vorbesca cator mai multi.

Aleg sa continui analogic cu o prezentare pe care am avut-o eu de facut, cu prilejul participarii la un proiect adresat tinerilor, cu scopul de a vorbi despre sine in preambulul unui proces ulterior de coaching.
Prezentare pe care am pregatit-o, cu intentia de a-mi asigura confortul relaxarii si mentinerii prezentei catre cei de fata.
In realitatea mea, elocventa. Metafora, concluzionare si oferta unui substantial spatiu de ghidare.
In cei carora le era destinat, ascultare curioasa, sclipiri in ochi si zambete de deslusire a talcului povestii si rezerva in apropierea ulterioara, conform cu intentia proiectului.

Imi vine in minte una din presupozitiile care stau la baza programarii neuro-lingvistice, potrivit careia cel care transmite un mesaj este responsabil pentru efectul produs.

Cum pot atunci procura veriga care completeaza?

Prin includerea in campul atentiei si a celeilalte parti participante. Cu empatie si generozitate. Plus o doza sanatoasa de curaj catalizator, in intreprinderea aratarii de sine fara spectrul fricii de vulnerabilitate.

Astfel, ceea ce se creeaza este un palier comun, autentic, in care datul si primitul, in speta prin intermediul discursului, al prezentarii, au loc sa se intample spontan si creativ.

Anca

Anca Rugina
www.activeliving.ro

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start, Motivatie

Despre autor

Scris de

Numele meu este Anca Rugina. Am pregatire de Trainer si Coach NLP, prin programele de formare si certificare urmate la Universitatea NLP din Santa Cruz, cu Robert Dilts, Judith Delozier, Suzi Smith. Am devenit de asemenea NLP Practitioner si Master Practitioner, cu certificare SNLP SUA, IANLP Switzerland & IN Germany, fiind absolventa a scolii Competent Consulting Romania. Continuand acest parcurs, am colaborat ca asistent in cadrul cursurilor de formare in NLP, Practitioner si Master Practitioner, organizate de Competent Consulting. Am participat la peste 900 de ore de training si dezvoltare personala in NLP (Programare Neuro-Lingvistica) si la peste 1000 ore de dezvoltare personala in Psihoterapie Experientiala si Psihodrama. Imi imbogatesc continuu abordarea accesand diferite metode de autocunoastere si evoluare: Constelatii Familiale, meditatie. Viziunea mea este o lume in care oamenii traiesc in armonie cu ei insisi si cu natura. Contributia mea la aceasta lume este sa traiesc constient, sa imi aduc cunostintele si experienta in sprijinul celorlaltora, astfel incat oamenii sa se simta acceptati pentru ceea ce sunt, sa isi acceseze si sa isi foloseasca resursele interioare pentru a-si crea viata pe si-o doresc, in ritmul potrivit lor. Modalitatea prin care pun in aplicare aceasta misiune este sa sustin sedinte de coaching individual si sa facilitez workshopuri de dezvoltare personala, insotind transformarea la nivelul actiunilor, abilitatilor, modului de a gandi, de a simti si relationa, in acord cu natura si telurile de viata ale fiecaruia. www.activeliving.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *