1 comentariu

Cele bune sa se-adune…

Am primit in dar o experimentare a unui exercitiu scurt de programare neuro-lingvistica, creat ad-hoc de un om excelent cu prilejul unei intalniri aniversare si recompensatoare.
In care cerneam in palmele cu degetele rasfirate, tot ce a adus (mi-am adus in) anul care se incheie, lasand ceea ce nu isi (mai) are locul sau nu mi se (mai) potriveste sa curga, sa “se spele”. Cu deschidere si curiozitate cautam ce sa inlatur. Si imi apareau evenimente la care as fi schimbat nuante sau as fi renuntat de tot, dar doar pentru ca asa erau instructiunile. Fiindca observam ca imediat apareau si intentiile si beneficiile acelor evenimente de pus la cernut.

“Da, dar aici am asistat la o secventa din viata in comun a unor oameni, parca pusa in scena pentru mine, pentru a vedea poate o desfasurare pe care am fost norocoasa sa nu o simt pe pielea mea.
Aici, am vazut ce efect are compromiterea pacii personale la imboldul vinovatiei si auto-controlului.
Iar aici, am experimentat implinirea unor dorinte, am evaluat aplicabilitatea lor in planul realitatii si mi-am restabilit barometrul de citire a intentiilor acestora.
Atunci, am fost impinsa la actiune. Iesind din cutia confortabila. Si mai presus de atat, am invatat cat de tentant e uitatul in jur si responsabilizarea altuia. Si iluzoriu. Cat de repede si profund se transmite si se si oglindeste energia calma.
Iar atunci, din combinatia de dulce-amar, de bucurie si joaca cu neadecvarea care decurge din suprapunerea fantezista a unor harti diferite, am constientizat consecintele unor decizii personale, unde la anumite rascruci, se gaseste “ulciorul” cu “alegeri”.
Din perpetuarea unei strategii, inteleg o teama care precede punerea in actiune intr-un anumit mod.
Evitarea sau fuga bag seama ca vin cu cadoul crearii unor intalniri si contractari mai nimerite.
Rezistente in exercitiu care evoca si invita la autocontemplare.
Persistenta unei lipse, pana cand?, aduce, o reorientare catre mine a atentiei, de unde era indreptata catre locuri si oameni care imi pot folosi, ma pot inspira si ghida.”
Eheeee, si asa am ales sa pastrez in palma cam tot, si sa le confirm existenta de altfel parcursa.

Un singur lucru, totusi, s-a pretat “spalarii” din zicatoare. Balastul interpretarilor si judecatilor ivite in mintea prolifica. Pricinuite de gandurile de o anume consistenta.

Iar la adunare, lucrurile stau la fel. Pana la urma separarea “cele bune sa se-adune, cele rele sa se spele” e mai mult de dragul zicalei, fiindca in fapt, in cazul meu, sunt toate “de-o muma” sau mai bine zis, neimpartite in (doua) categorii de urmari evidentiatoare.

Ce-am mai validat? Recunostinta catre oameni si univers pentru ce am primit in tot acest timp.
Catre mine si practica zilnica de a permanentiza traiul firesc (mie), cu prezenta, constienta, usuratate, bucurie.
Pentru valorizarea unor daruri lasate sa prinda forma, odata pudoarea si frica lasate la o parte.

Iar pentru la anul?
Pentru la anul, in palmele acum caus, in timpul aceluiasi exercitiu imaginativ, s-a conturat un glob (ca de brad) stralucitor, colorat si imens, care genereaza continuu energie vitala si care intruchipeaza lumina, claritatea si hotararea de a manifesta ceea ce e potrivit (pentru mine) sa devina si pentru manifestarea careia eu sunt cea mai potrivita.

Craciun cu bucurie si cu culoare, asa simtita si vazuta prin ochii nostri unici.

Anca

Anca Rugina
www.activeliving.ro

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start, Motivatie, Viziune

Despre autor

Scris de

Numele meu este Anca Rugina. Am pregatire de Trainer si Coach NLP, prin programele de formare si certificare urmate la Universitatea NLP din Santa Cruz, cu Robert Dilts, Judith Delozier, Suzi Smith. Am devenit de asemenea NLP Practitioner si Master Practitioner, cu certificare SNLP SUA, IANLP Switzerland & IN Germany, fiind absolventa a scolii Competent Consulting Romania. Continuand acest parcurs, am colaborat ca asistent in cadrul cursurilor de formare in NLP, Practitioner si Master Practitioner, organizate de Competent Consulting. Am participat la peste 900 de ore de training si dezvoltare personala in NLP (Programare Neuro-Lingvistica) si la peste 1000 ore de dezvoltare personala in Psihoterapie Experientiala si Psihodrama. Imi imbogatesc continuu abordarea accesand diferite metode de autocunoastere si evoluare: Constelatii Familiale, meditatie. Viziunea mea este o lume in care oamenii traiesc in armonie cu ei insisi si cu natura. Contributia mea la aceasta lume este sa traiesc constient, sa imi aduc cunostintele si experienta in sprijinul celorlaltora, astfel incat oamenii sa se simta acceptati pentru ceea ce sunt, sa isi acceseze si sa isi foloseasca resursele interioare pentru a-si crea viata pe si-o doresc, in ritmul potrivit lor. Modalitatea prin care pun in aplicare aceasta misiune este sa sustin sedinte de coaching individual si sa facilitez workshopuri de dezvoltare personala, insotind transformarea la nivelul actiunilor, abilitatilor, modului de a gandi, de a simti si relationa, in acord cu natura si telurile de viata ale fiecaruia. www.activeliving.ro

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *