0 comentarii

Alegerile sunt totul in viata!

De mica a fost incurajata sa fie cea mai buna, sa ia cele mai bune note, sa fie prima la olimpiade, se astepta toata lumea ca Ana sa straluceasca, la scoala, in muzica, in sport.

A terminat prima pe lista absolventilor la scoala, la universitate, la master, si acum e in conducerea unei firme, tot prima, cum altfel?? N-a luat vacanta de la misiunea ei…
Insa incepe sa dea semne de oboseala, de disperare, si a inceput sedintele de terapie, e anxioasa, depresiva si are nevoie de medicatie, nu se mai poate mentine pe linia de plutire, ce s-a intamplat cu campioana noastra??

Am ajuns unde am visat si nu simt nimic, nu ma bucur, nu tresar, nu zambesc, nu traiesc.
Ce-i cu mine? Asta-i viata? Toata lumea simte la fel? Traversez doar o perioada mai ciudata? Nu-nteleg! Pentru ce am muncit atat, pentru asta? Asta nu e viata!!

Nimic nu-mi da nicio satisfactie, la munca m-am saturat sa lupt pentru pozitia mea, de prieteni sunt dependenta, barbatii nu ma iau in serios, cred ca nu sunt destul de frumoasa, nici unul n-a incercat sa ma ia acasa, cu toate ca destui barbati au traversat patul meu, n-a ramas nici unul mai mult, nu-si doresc sa ma ia de nevasta, nu se mandresc cu mine, e clar. M-am saturat sa fiu folosita si inlocuita.

De ce altele au noroc? Sunt si mai urate si mai proaste decat mine…barbatii se insoara cu proaste sau scorpii, n-au nevoie de complicatii, altfel nu-mi explic drama ce-o traiesc.

Imi vine natural s-o intreb, nu ti se pare ciudat ca ai trait cu fiecare barbat acelasi scenariu de viata? Nu ti se pare ca retraiesti de fiecare data langa el aceeasi experienta? Nu ti se pare ca ar fi vorba despre un tipar pe care-l atragi si repeti?

Ba da, ai dreptate, raspunde fara sa se gandeasca.

Asa se pare…din moment ce ai ales barbatul complicat, insurat, angajat in alta parte, ambivalent si l-ai respins pe cel care voia sa te iubeasca, sa te ia de nevasta.

Dar nu-mi placeau genul ala de barbati, care sunau, lasau mesaje disperate pe robot, care nu se lasau si iti iartau orice. Nu-i inteleg, cu atitudinea asta vor sa cucereasca??

Provoci mult rau, tie si lor, prin atitudinea asta hipercritica la adresa barbatilor.
Iti refuzi sansa de a trai o poveste cu adevarat matura si frumoasa, prin alegerile imature si iresponsabile pe care le faci.

Cum se face ca te agati de barbati deja angajati? Esti sanatoasa? Si mai si urli ca vrei un barbat, o relatie. Nu cumva te sabotezi?

Daca tu nu te vezi atragatoare, unica si deosebita, ai pretentia ca celalalt sa te ceara de nevasta? Cum crezi ca ceilalti iti pot oferi ce singura nu esti in stare sa-ti oferi??
Ceilalti raspund la parerea ce o ai despre tine, draga mea. Ceilalti sunt oglinda ta!

Seduci sau respingi?

Si am invitat-o sa se gandeasca la ea si la fiecare mesaj ce-l trimite in mediu, gandeste-te ca fiecare critica, devalorizare ti se aplica tie, pune-te in pantofii celuilalt si ai sa vezi ca vei fi mai atenta cu sufletul barbatului din fata ta.

Cand te mai trezesti in fata unei complicatii amoroase, intreaba-te: Sunt eu la inaltimea acestei complicatii? Merit eu o astfel de poveste? Asta-i ce-mi doresc de la un barbat?

Fii atenta la proiectiile ce le faci, nu este destul de bun, inseamna sa ai chiar tu parerea asta despre tine, si s-o vezi in celalalt, ca-ntr-o oglinda, asta-i proiectia, iluzii izbitoare te pun la pamant, mai bine evita-le. Cum? Prin prezenta ta vie, fi atenta cand vorbesti, descrii un tablou caracterial, vorbeste despre celalalt sau despre tine??

Frumusetea este in ochii privitorului.

Cine critica in familia ta?
Cine era trist, depresiv?

E vreo legatura intre starea ta de azi, meseria ta si cei din familie??
De cele mai multe ori avem impresia ca noi am ales, ca noi suntem stapanii propriei vieti, si ne trezim, la fel ca Ana, in fata unei depresii si al unui pumn de antidepresive.

Asta-i viata care ti-ai dorit-o?

sau

Asta-i viata care si-au dorit-o ei pentru tine?

Ce nu au reusit ei ti-au transferat tie, dragii de ei, sarmanii nefericiti.
Si tu?? N-ai voie sa te plangi, doar sunt parintii tai, din prea mult bine te-au nenorocit, urmeaza medicina, urmeaz-o tu, eu aleg sa pictez!!

Familia Anei a esuat, mama depresiva si critica, mereu nemultumita de sot, de lume, i-a transferat fiicei acelasi bagaj ereditar, sub imperiul incurajarilor, fii cea mai buna, straluceste, steaua mea!!!

Ce faci daca te trezesti in situatia asta?

Intreaba-te:
Cum pot sa folosesc ceea ce mi se intampla pentru a creste si evolua?
Orice experienta este o comoara cu aur, asa ca, intreaba-te:
Ce am de invatat din aceasta experienta, intalnire cu viata?

“Intrebarile de calitate creeaza o viata de calitate.”

Si acum hai sa vedem unde esti pe scara realizarilor, a vietii:

Ce ai facut cu viata ta?
Cine te-a influentat cel mai mult?
Ce ai lasat in urma ta?
Care sunt asteptarile de la viata, care nu ti s-au implinit inca?
Ce regreti cel mai mult?
Ce proiecte existentiale ai lasat neterminate?
Ce altceva ai fi dorit de la viata?
Daca ai avea posibilitatea sa-ti refaci viata, ce anume ai schimba la felul tau de a fi, de a trai?

Ai aflat de ce nu traiesti?

Viata incepe sa ti se intample cand incepi sa-ti asumi responsabilitatea pentru ceea ce gandesti, traiesti, simti, alegi, departe de mama, tata, sora, societatea.

Gandeste ca un invingator, care priveste, esecul ca pe o oportunitate de invatare, si nu ca un invins care se smiorcaie continuu, de ce mi se intampla mie?

Pregateste-te de viata, daca nu vrei sa te gaseasca nepregatit. 🙂

Alege inteligent!!
Succese si iubire!

Pe curand, Andreea.

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *