3 comentarii

Ai incredere in fortele proprii!

Crede in tine! Ai incredere in abilitatile tale. Fara o incredere smerita, insa rezonabila cu fortele proprii, nu poti avea succes si nu poti fi fericit. Insa ajutat de o incredere temeinica, in propria persoana, poti reusi. Un sentiment de inferioritate si inadecvare interfereaza cu implinirea sperantelor tale, insa increderea in sine duce la succes si la obtinerea de performanta. Datorita importantei acestei atitudini mentale, articolul de fata te va ajuta sa crezi in tine si sa iti eliberezi resursele interioare.

E groaznic sa vezi zilnic cat de multi oameni nefericiti sunt chinuiti de maladia ce poarta denumirea populara de complex de inferioritate. Insa nu e nevoie ca tu sa suferi din aceasta cauza. Cand sunt intreprinsi pasii adecvati, problema poate fi depasita. Iti poti dezvolta o credinta creativa una justificata.

Dupa ce am vorbit la un seminar, despre motivatie, eram pe scena si salutam publicul, cand deodata m-a abordat o persoana, ce ma intrebat cu o insistenta ciudata: “pot sa va vorbesc despre o problema foarte importanta pentru mine?”  L-am rugat sa ramana pana cand sala de conferinte urma sa fie goala, apoi am mers in fata salii si ne-am asezat pe scaune. Mi-a spus ca a venit special in acel oras pentru a participa la acest curs si ca acum urmeaza sa se ocupe de cea mai importanta afacere din viata lui.

I-am spus ca e bine sa se relaxeze putin, pentru ca nimic nu e definitiv. Daca reusea era foarte bine, daca nu si maine mai era o zi. Mi-a spus ca sufera foarte mult de o lipsa de incredere in fortele proprii. L-am ascultat cu atentie si i-am spus ca sunt 2 pasi de urmat. Primul este sa descoperi motivul pentru care ai aceste sentimente ale lipsei de putere personala. Acest lucru necesita analiza si ia timp. Pur si simplu e necesar sa te observe in anumite situatii de viata. Cum reactionezi? Ce simti? De ce crezi un anumit lucru?

E important sa abordam aceste maladii ale vietii noastre emotionale, la fel ca medicul care incearca sa gaseasca ceva in neregula la nivel fizic. Acest lucru nu poate fi facut imediat, cu siguranta nu in cadrul scurtei noastre intrevederi, din acea seara. Insa pentru un remediu imediat, la aceasta situatie, i-am sugerat o formula, care va functiona daca o foloseste.
L-am sfatuit ca in timp ce merge pe strada, spre casa sa rosteasca in dialogul interior, anumite cuvinte care i le voi spune. Repeta-le de cateva ori dupa ce te asezi in pat. Cand te trezesti maine, repeta-le de trei ori inainte sa te ridici din pat. Pe drumul catre intalnirea ta importanta, mai spune-le de trei ori. Fa acest lucru cu incredere si vei primi suficienta putere si pricepere, pentru a te descurca in situatia pe care o ai. Ulterior, daca vrei, putem intreprinde o analiza a problemei tale de baza, dar oricare ar fi concluzia care se va deprinde din acest studio, formula pe care urmeaza sa ti-o ofer acum reprezinta un factor important al unui eventual remediu.

In continuare, reproduc afirmatia pe care i-am redat-o:

Tot ceea ce am nevoie este in mine acum”.

El nu era familiarizat cu aceste cuvinte, astfel I le-am scris pe un cartonas, ramas de la curs si l-am rugat sa le citeasca de 3 ori cu voce tare. Acum urmeaza aceste sfaturi si sunt convins ca va fi bine.

S-a ridicat de pe scaun, a tacut cateva momente, dupa care a spus:  “Bine, doctore. Bine”. Dupa un timp am primit un e-mail de la el, in care mi-a spus ca aceasta formula simpla “a facut minuni”  pentru el si a adaugat: “pare incredibil ca numai cateva cuvinte pot sa faca atat de multe pentru o persoana”.

Crede in tine si in fortele tale proprii deodata vei fi uimit de ele!

Motivatie!

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start, Motivatie, Viziune

Despre autor

Scris de

Adrian este un tanar psiholog si vorbitor motivational. Prin tot ceea ce face profesional, el ajuta oamenii si organizatiile sa-si constientizeze nevoile, valorile si sa-si atinga obiectivele. http://ideileluiadi.ro

3 Comentarii

  1. Costinel Baranceanu

    un articol foarte frumos, si eu am probleme cu increderea in mine, multumesc pentru ca ai postat articolu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *