1 comentariu

Nu pot! Mi-e frica!

“Mi-e frica!”

Aceasta este cea mai des intalnita replica atunci cand trebuie sa iti asumi o responsabilitate.

Frica este un sentiment normal si natural care ne ajuta sa supravietuim, dar frica nu este o scuza (sau cel putin nu ar trebui sa fie)!

Una dintre cele mai mari schimbari pe care o puteti face in viata, este aceea de a invata sa va controlati si sa va invingeti frica.
Ceea ce va voi spune in continuare sunt sfaturi pe care si eu le-am primit la randul meu. Ce mult ar fi contat daca le-as fi primit mai devreme, in viata!

Fiecare dintre noi simtim frica si ne manifestam diferit. Unii se inrosesc la fata, pe altii ii dor anumite parti din corp (acolo se localizeaza frica), altii transpira, altora li se taie rasuflarea.

Oricare ar fi aceste manifestari ele sunt normale, iar ele trebuie controlate. Trebuie sa fiti mai tari ca ele!

In general tuturor ne este frica de ceva concret . Ne e frica de ceva fizic sau ceva imaginar.

1. Ne e frica sa ii spunem mamei ca avem un iubit! Daca nu-i convine si nu ne mai lasa la intalniri.
2. Ne e frica sa spunem NU prietenilor. Daca ne exclud din gasca.
3. Ne e frica sa spunem profesorilor inainte de ora ca nu am invatat. Daca ne pun doi (si poate altfel nu m-ar fi prins)
4. Ce sa mai vorbim, ca ne e frica sa spunem parintilor ca ne-am inceput viata sexuala. Vaaai, ne omoara!

si cate si mai cate scenarii se pot face Oricare ar fi natura fricii, ea trebuie invinsa sau cel putin atenuata.

Ce puteti face ca sa invingeti frica

1. Gasiti cauza fricii. Este foarte bine sa stiti cu ce trebuie sa “va luptati”.
2. Faceti cat mai multe scenarii posibile ale situatiei de care va este frica. La fiecare dintre ele pregatiti solutii.
3. Abordati discutiile de care va este frica cu foarte multe argumente. Stiind ca sunteti “blindati”, sigur nu va mai va fi frica.
4. Nu negati frica, dar nici nu va concentrati pe ea.
5. Fiti pregatiti pentru a suporta consecintele. De multe ori, acestea nu  sunt acelea la care va-ti gandit (apropode frica de ceva imaginar), ci sunt mult mai usoare. O parte dintre ele pot fi eliminate definitiv prin discutii.

Fiti siguri ca frica nu va va trece peste noapte, dar cu siguranta se va atenua pe masura ce exersati si luptati impotriva ei!

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Viziune

Despre autor

Scris de

Foarte activa in domeniu sprijinirii adolescentilor, Simona are o emisiune bisaptamanala la WestCityRadio din Timisoara, cu si despre adolescenti (Colivia cu canari), realizeaza rubrica "La punct fix", din cadrul matinalului Regional Cafe, transmis vinerea pe TVR3 si un blog dedicat adolescentilor. Face prezentari in scolile si liceele timisorene, pe teme cum ar fi internetul si pedofilia sau sarcina nedorita. De asemenea sustine o serie de seminarii dedicate parintilor, profesorilor si adolescentilor, seminarii care au ca obiectiv imbunatatirea relatiei adolescent-parinte-profesor. Simona este autoarea dvd-ului pentru parinti " Parinte inteligent sau dresor eficient?", iar pentru copii si tineri, organizeaza Taberele de camaraderie de la Arsenal Park. Activeaza in cadrul proiectului AVANTAJ LA START ca reprezentant in legatura cu partenerii si cu presa.

1 Comentariu

  1. Bun articol si folositor. Pentru alte informatii despre cum sa invingeti fricile si mai ales sa vi le depistati va recomand cartea “De la idee la bani” a lui Napoleon Hill care are un capitol destinat exact acestei teme.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *