0 comentarii

Focarele energetice -2-

Vorbeam zilele trecute cu nepotul meu – care nu stiu cand a apucat sa creasca asa de mare incat sa ma intrebe despre deschiderea “celui de-al treilea ochi” – si imi cerea sa ii spun o tehnica pentru amplificarea energetica a acestui “ochi” (e vorba despre al saselea focar energetic).

I-am recomandat si lui si iti spun si tie sa te gandesti ca trebuie sa incepi antrenamentul cu focarele energetice cele mai usor de energizat la inceput. E adevarat ca al 6-lea focar energetic e de-a dreptul spectaculos, dar energia nu ramane acolo daca nu sunt deja pline de energie focarele anterioare. Energia are tendinta sa coboare spre aceste focare inferioare. Din aceasta cauza se incepe de la primul si se merge pana la ultimul.

Ar trebui sa va spun totusi cele doua exceptii … daca energizezi corect focarul inimii (cel de-al patrulea focar) energia va circula in toate focarele in mod corespunzator. Cealalta exceptie este energizarea celui de al saptelea focar – cel spiritual. Acolo se aplica alte reguli, nu mai e deloc nevoie sa le energizezi pe cele anterioare pentru ca spiritul “bate” orice alt tip de energie. Dar, toate la timpul lor…

In articolul anterior ti-am explicat cum, prin activarea primului focar energetic poti sa iti imbunatatesti starea de sanatate si forta. Poti elimina oboseala si iti poti amplifica memoria de lunga durata. De asemenea energiile acestui prim focar au rolul de a amplifica norocul pentru persoanele care vor aceasta.  Frecventa muzicala a notei DO este caracteristica acestui centru. Deasemenea forma geometrica specifica acestui centru energetic este patratul. Mai tarziu o sa te invat cum sa folosesti formele geometrice pentru a aduce energie in aceste focare.

Al doilea focar energetic

Cred ca mai interesant o sa ti se para al doilea focar de energie. Energia acestui focar completeaza energia corpului vital (care este hranit de primul focar energetic).  O completeaza prin energia creativitatii. Daca energiile primului focar reuseau sa pastreze structura existenta a corpului fizic, energiile acestul nivel doi pot sa dezvolte, pot sa creeze. Este energia specifica reproductiei,  energia vietii noi. Este instinctul sexual de perpetuare a speciei. O buna energizare a acestui focar energetic vindeca bolile aparatului genital si urinar, atat la femei cat si la barbati.

Ca o paranteza trebuie sa iti spun ca fiecare dintre energiile de care vorbim are un pol pozitiv si un pol negativ. Nu in sensul de energie buna si energie rea, ci in sensul de energie cu anumite caracteristici si energie cu caracteristici complementare. Impreunand cele doi poli se realizeaza armonia. Inclusiv electricitatea are doi poli – plus si minus. Daca ii pui impreuna … apar scantei si apoi apare o armonie energetica.

doi poli

La nivelul acestui centru energetic are loc  orgasmul. Sa stii ca orgasmul este de fapt punerea in contact a plusului cu minusul.   Fiecare dintre noi avem la toate focarele energetice si energie  plus si energie minus.  Asa e normal. La nivelul focarului sexual, femeile au mai multa  energie minu, iar barbatii mai multa  energie plus. Daca sunt puse in contact energiile circula la cei doi parteneri si femeia primeste energie plus de la barbat, iar barbatul energie minus de la femeie. In momentul in care se atinge un nivel de echilibru  intre plus si minus apare orgasmul.
O alta paranteza (pentru ca nu ma abtin sa nu va spun): daca aduceti  multa energie la nivelul acestui focar, orgasmul este de zeci de ori mai intens…  Aceasta poate fi realizata prin exercitii de amplificare energetica.  Anumite plante sau substante chimice au efecte de amplificare a acestor energii, dar nu toate sunt recomandabile. Afrodisiacele intra in acesta categorie.

Ok, despre ce vorbeam? Spuneam ca acest centru energetic de nivel doi este responsabil de  aparitia si dezvoltarea  vietii.  La nivel fizic acest centru este focalizat deasupra de organele sexuale cam la 3-4 latimi de deget. Dar numai clarvazatorii pot sa il vada acolo ca un vartej de energie de culoare portocalie.

Haide sa vedem si alte efecte ale energiei de la acest nivel

Energia de acest tip este responsabila de urmatoarele tendinte: dorinta de a fi la fel ca ceilalti (mimetismul social),  dorinta de a fi in rand cu moda, superficialitatea in discutii, vorba multa si barfa, lipsa de concentrare mentala, efeminarea (tendinta barbatilor de a se comporta ca femeile).  Atat femeile cat si barbatii care au prea multa energie minus la acest nivel nu suporta sa ramana singuri, le e teama de singuratate si sunt in permanenta in compania cuiva  sau a grupului de prieteni.  Toate acestea atunci cand este prea multa energie de tip minus in aura de la acest nivel.

Daca este mai multa energie plus la acest nivel atunci tendintele sunt de a fi creativ, de a compune muzica sau poezie. Persoanele care au energie plus la nivelul sexual sunt foarte apreciate in societate, pot deveni persoane publice. Sunt persoane care nu vorbesc mul, dar spun ceea ce trebuie atunci cand trebuie.  Aceasta este o caracteristica a energiei plus, a energiei masculine.

Probleme la acest nivel energetic

Pentru femei
Daca la o femeie predomina energia minus la focarul acesta nu se va observa… deoarece este tendinta naturala (chiar daca ideal ar fi sa fie acceasi cantitate de energie si plus si minus pentru o buna functionare). Singurele probleme in cazul acesta vor fi cele de sanatate. In special pentru aceste probleme medicii vor recomanda hormoni masculini. Oare de ce? Tocmai pentru a amplifica tipurile de energie plus.  Asa ca mare atentie, daca ai  afectiuni la acest nivel sa stii ca 99% din cazuri sunt cauzate din  lipsa de energie plus.  Hormoni chimici din medicamente nu sunt solutia ideala,  pentru ca apar efecte secundare in aura energetica.
Daca la o femeie predomina energia plus la acest nivel, aceasta va genera un surplus de hormoni masculini si caracteristici masculine, pilozitate excesiva sau voce mai groasa (nu ma refer la cele care fumeaza).  Am vazut persoane care dupa ce si-au echilibrat energia (prin  cresterea energiei de tip minus) si-au schimbat vocea si au pierdut pilozitatea.

Pentru barbati
Barbatii au in mod normal o energie preponderent plus la nivelul acesta al aurei energetice. Daca este  mult prea mult plus si prea putin minus inseamna ca pot deasemenea apare dereglari hormonale. Pot aparea tendinte de agresivitate manifestata mai ales in timpul actului sexual.
Daca apare un surplus de energie minus la barbati (si din pacate vad asta din ce in ce mai des), atunci barbatul acela va fi feminizat. Va cauta sa fie tot timpul la moda fara a isi urma propriul stil.  Va fi in permanenta cautare de ceva, dar fara a sti ce cauta, va avea dificultati sa mentina erectia mult timp pentru ca la el domina energiile feminine (minus).
Oricum majoritatea avem o mult prea mare cantitate de energie minus la acest nivel, aceasta explica tendinta generala spre sexualitate a civilizatiei actuale. Tendinta de a ne comporta astfel incat sa fim atractivi este o alta caracteristica a predominantei energiei minus.  Atunci cand am reusit sa imi echilibrez energia de la acest nivel (prin tehnici bioenergetice) am vazut nu numai ca eram mai charismatic, dar si ca eram mai detasat si aveam mai multa incredere in mine.  Aceasta a fost o schimbare majora pe care o recomand tuturor. Am inceput sa apreciez si alte lucruri din jurul meu. Dar asta este o discutie viitoare.

Asa cum am spus si anterior, la finalul seriei de articole voi scrie cate o tehnica pentru fiecare focar energetic. Pentru urgente sau alte clarificari puteti sa imi scrieti la [email protected]

–    va urma   –

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *