1 comentariu

Ying si Yang la bacalaureat 2009

Am vrut sa scriu un articol serios in care sa vorbesc despre rezultate bune si rele obtinute la bacalaureatul 2009. Am renuntat pentru ca am gasit ceva mai dragut, mai de vacanta, ceva care sa ne descreteasca fruntile sau … sa ne dea de gandit.

In cateva judete din tara promovabilitatea a fost mare peste 93%Suceava, Constanta, Botosani, Mehedinti, Hunedoara, Caras Severin si Timis.

In alta ordine de idei si ca sa inchei articolul meu scurt si cuprinzator intr-un ton vesel, iata ce s-a scris prin unele lucrari. Cred ca cei care au scris cele ce urmeaza nu erau in fruntea listei de admisi.

Perle, perle…2009 sau mai vechi

° Inima este cel mai important organ genital al omului.

° Cu ajutorul cainelui Vitoria Lipan si-a gasit foarte repede  zacamintele sotului.

° In 1877 trupelor rusesti li s-a permis sa traverseze teritoriul Romaniei, impreuna cu tancuri si avioane, iar romanii le-au dat mancare si cazare contracost.

° Alexandru Lapusneanu s-a tinut de cuvint atunci cind a spus:

“De ma voi scula, pre multi am sa popesc si eu!” Dovada ca azi cel mai intilnit nume este Popescu.

° Mircea cel Batrin a fost inmormintat la Cozia impreuna cu umbra sa

° Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerata a treia. In “Scrisoarea a treia” se desfasoara batalia de la Rovinari.

° Mircea cel Mare, care prima data a fost batrin, sta la un discurs cu Baiazid. Acesta il primeste politicos, dar cu obraznicie, si-l face in tot felul, ca pe o albie de porci. Cind Baiazid il intreaba arogant “Tu esti Mircea?”, domnitorul roman nu se pierde cu firea si ii raspunde la fix: “Da – mparate!”
Pina la urma Mircea cel Mare, desi batrin il va ingenunchia pe trufasul otoman cu citeva proverbe si zicatori bine plasate.
Imparati cu care lumea nu putea sa se mai impace au venit si la noi in Romania   si au cerut pamint si de baut, dar cum venira s-a lamurit cu cine are de-a face si s-a dus de-a berbeleacul   cu pleava pulberata, c-au ramas doar citeva de bucati de eniceri si spahii fugind, dintre care este amintita “inspre Dunare, o   mina.”

° La a-2-a parte a subiectul cerinta este compunerea unei   scrisori catre o persoana imaginara pe nume Paula.Un elev

raspunde(in scris):”Eu nu mai scriu scrisori pt k am internet…  si pe Paula nici nu o cunosc!”

° Manole a pus-o pe Ana la zid si a inceput sa o   lucreze.

° Multimile de boieri exploatatori isi tineau banii numerar in pungi. Haiducii ii atacau si ii usurau de bani in toate baladele.

° Creierul este un organ oarecum indispensabil capului.

° Calin tine de mîna mireasa care are parul lung de fericire. Ea lupta sa puna mîna pe dragostea flacaului.

° Poetul îsi asteapta iubita ca împreuna sa cutremure barca.

° Nechifor Lipan a avut fericita ocazie de a nu se mai  întoarce acasa fiind jefuit de niste oameni invidiosi.° În romanul “Rascoala” personajul principal   este poporul si marea masa a taranilor.

° Dimitrie Cantemir a avut un rol însemnat în viata   sa.

° Nechifor Lipan statea ” pe spate cu fatza in jos”..

° Haiducii din doine, balade si idile erau liberi si fericiti ca pasarile, animalele si pestii care zburda prin codri.
De cum venea primavara, haiducii cei harnici plecau in padure. Acolo   ei cintau suflind din frunza si lasindu-i pe boieri cu buza umflata

° Latina  clasica este o limba moarta, care nu se poate vorbi decit in scris. Dupa caderea Imperiului roman, o parte din  latina clasica defuncta a devenit bulgara. Limba romana are la baza  latina  bulgara, amestecata cu elemente de daca si o groaza de cuvinte slabe.
In secolul al XV-lea, limba vorbita de popor era   considerata vulgara si n-o vorbea nimeni.

° Nichita Stanescu este un poet care se mira de orice.
El se mira si de faptul ca oamenii aud si au urechi. Pai de ce?
El n-a avut urechi? A vazut el vreun om fara urechi? Ma rog, da se zice ca asa este in poezie, sa te miri de toate si sa le pui pe toate unele subt altele, in rânduri scurte, ca sa se vada ca sunt versuri

° Basmul este o poveste mai lunga, poate fi chiar cât o carte groasa, si are atâtea personaje ca nu le mai tii numarul dar trebuie sa fii atent la fabula ca te intâlnesti cu ea si in final.

° Basmul studiat de noi este Harap Alb si este un basm cult pentru ca este scris de un om cult, Eminescu. Atunci cand cel care scrie basmul este incult si basmul este incult, adica opus basmului cult, dar amândoua basmele sunt frumoase, numai ca unul este scris intr-un fel si celalalt in alt fel.

° În cunoscuta baladã Miorita, sunt descrise câteva întâmplãri în care sunt implicate doi criminali, o oaie turnãtoare, si un cioban care socheazã prin prostia lui.

° Toma Alimos era viteaz pentru cã cu o mânã conducea   calul, cu o mânã îsi tinea matele si cu o mânã se bãtea cu Manea..

° Inima este împãrtitã în douã atricule si douã testicule…

° Zoe si Tipãtescu se iubeau pe la spate.

° Împãratul avea o grãdinã si în fund un mãr.

° Moromete fãcea pârtie pe salcâm ca sã se dea cu   sania.

Sa radem? Sa plangem? Elevii sunt de vina? Sau profesorii?
Poate aveti voi un raspuns. Il astept!


PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Scoala

Despre autor

Scris de

Foarte activa in domeniu sprijinirii adolescentilor, Simona are o emisiune bisaptamanala la WestCityRadio din Timisoara, cu si despre adolescenti (Colivia cu canari), realizeaza rubrica "La punct fix", din cadrul matinalului Regional Cafe, transmis vinerea pe TVR3 si un blog dedicat adolescentilor. Face prezentari in scolile si liceele timisorene, pe teme cum ar fi internetul si pedofilia sau sarcina nedorita. De asemenea sustine o serie de seminarii dedicate parintilor, profesorilor si adolescentilor, seminarii care au ca obiectiv imbunatatirea relatiei adolescent-parinte-profesor. Simona este autoarea dvd-ului pentru parinti " Parinte inteligent sau dresor eficient?", iar pentru copii si tineri, organizeaza Taberele de camaraderie de la Arsenal Park. Activeaza in cadrul proiectului AVANTAJ LA START ca reprezentant in legatura cu partenerii si cu presa.

1 Comentariu

 1. adi

  Bacalaureat 2011

  “Examenul de titularizare, asemenea bacalaureatului din aceasta sesiune, a fost cel mai slab din istorie. O serie de profesori nu s-a prezentat, a incercat sa copieze ori nu a stiut subiectele.” (www.calificativ.ro)

  Nu pot concepe ca suntem atat de ipocriti incat sa trecem peste problemele grave ale invatamantului romanesc.
  Acesti 90.000 de copii ai nostri care nu si-au luat examenele, sunt rezultatul indolentei noastre a tuturor. Am devenit o natiune delasatoare si ignoranta, ca atare, nici macar nu ne-am oprit din calea regresului social si intelectual. Mai trist…am adoptat ritualul sacrificiului, care, trebuia sa ramana departe in timp, in imperiile de mult apuse.
  Pe mana cui am lasat atatia ani de zile aceasta generatie de “respinsi” crezand ca scoala ii va forma ca oameni competenti ?
  Unde e constiinta cadrelor didactice, unde e exemplul omului integru al dascalului de alta data ?
  Constiinta la romani a ajuns un produs comercial, care se vinde si se cumpara in functie de posibilitatile materiale ale fiecaruia.
  Ma intreb daca mesajul pe care l-au transmis profesorii prin esecul de la acest bacalaureat, a fost receptionat si inteles de guvern.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *