0 comentarii

Medalii de aur

Cu siguranta te-ai uitat macar odata la televizor cand se derulau Jocurile Olimpice. Cu siguranta ai auzit de Michael Phelps, inotatorul care din opt curse a castigat opt. Opt medalii de aur la o singura Olimpiada. In seara in care a castigat ultima cursa de 100 de metri fluture si a doborat recordul de sapte medalii detinut de Mark Spitz, Phelps a declarat ca pur si simplu si-a imaginat ca va castiga aceste opt medalii, iar apoi si-a impus un antrenament care i-a transformat visul in realitate.

Chiar inainte de de inceperea Jocurilor Olimpice si-a notat visul pe hartie. Exact asa cum isi imaginase si cum isi dorea sa se indeplineasca. La 2 zile dupa Victoria finala, cand jurnalistul NBC Bob Costas l-a intrebat daca a realizat ceea ce si-a notat pe hartie, raspunsul lui Phelps a fost: “Da, cu siguranta!”

Acest gen de experienta este cea de care avem cu totii nevoie. Stim ca se poate, cunoastem o duzina de povestioare de success si recitam zilnic zeci de citate optimiste, dar undeva, intr-un cotlon al mintii noastre, dialogul interior nu ne da pace. Avem mici discrepante intre ceea ce ne dorim si ceea ce gandim. Astfel de exemple reale ne spun ca totul sta in puterea noastra. Este simplu daca stim ce vrem cu adevarat.  Din experienta lui Michael se poate desprinde un principiu: daca vrei sa ai success comporta-te zi de zi ca si cum ceea ce iti doresti s-a intamplat deja.

Al cincilea punct din crezul optimistului  spune: “ sa-ti promiti ca te vei gandi numai la lucruri bune, ca vei lucra numai pentru scopuri bune si ca te vei astepta numai la ce-I mai bun.” Este ceea ce a facut si Michael Phelps in timpul pregatirii pentru Olimpiada.

Iata in continuare pe larg ce inseamna crezul optimistului

Promite-ti zilnic:

1. sa fii atat de puternic, incat nimic sa nu-ti perturbe linistea mintii;

2. sa vorbesti fiecarei persoane pe care o intalnesti despre sanatate, fericire si prosperitate;

3. sa faci astfel incat toti prietenii tai sa simta ca sunt speciali;

4. sa privesti partea luminoasa a fiecarui eveniment;

5 . sa te gandesti, sa lucrezi si sa te astepti numai la bine;

6. sa fii la fel de entuziast in ceea ce priveste succesul altora pe cat ai fi pentru al tau;

7. sa uiti durerile trecutului si sa-ti concentrezi puterea asupra succesului viitor;

8. sa fii mereu bine dispus si sa-ti intampini semenii cu un zambet;

9. sa-ti oferi atat de mult timp pentru a te perfectiona, incat sa nu mai ai timp sa ii critici pe altii;

10. sa fii prea generos pentru a te ingrijora, prea puternic pentru a-ti fi teama, prea fericit pentru a admite si permite prezenta necazurilor;

11. sa ai o parere buna despre tine si sa impartasesti asta celorlalti nu prin vorbe galagioase, ci prin fapte minunate;

12. sa crezi cu tarie ca intreaga lume iti este favorabila, atat timp cat tu dai tot ce ai mai bun in tine.

Motivatie!

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Motivatie, Viziune

Despre autor

Scris de

Adrian este un tanar psiholog si vorbitor motivational. Prin tot ceea ce face profesional, el ajuta oamenii si organizatiile sa-si constientizeze nevoile, valorile si sa-si atinga obiectivele. http://ideileluiadi.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *