0 comentarii

Complexe – Cum sa ai incredere in tine partea II

Lista articolelor din seria: Cum sa ai incredere in tine

  1. Complexe – Cum sa ai incredere in tine? partea I
  2. Complexe – Cum sa ai incredere in tine partea II

continuare

Ce faci?

Cum sa inlocuiesti gandurile de genul: Nu sunt destul de inalta, de slaba, de atractiva, de frumoasa cu mesajele de genul: Sunt frumoasa, inteligenta, seducatoare, speciala, unica.
Continua tu:
Scrie ce nu iti convine la tine si care sunt aspectele in care te compari cu altii.
Apoi asculta ce iti spun:
Ai atat de multe incat poti sa daruiesti intregii lumi din bogatia ta interioara.
Indreapta-te spre curentul tau existential, spre centrul fiintei tale.
Elibereaza-te de dorinta de a poseda lucruri, bani, posesiuni si vei trai mai bogata ca niciodata.

Cum?

Pasi de actiune:
Cum sa scapi de senzatia de gol interior care te insoteste dintotdeauna si care-ti afecteaza existenta pe toate planurile, personal, social, profesional? Ce poti face?

Comparatia
Comparatia ucide frumusetea si unicitatea.
Elimina comparatia din stilul de relationare: Esti unica si speciala.

Cunoasteti punctele forte si punctele slabe
Cunoaste-ti calitatile, subliniaza-le si imbunatateste-le , intotdeauna e loc de mai bine.
La fel procedeaza si cu vulnerabilitatile tale, cunoaste-ti limitele, cunoaste-te indeajuns de bine incat sa stii ce poti si ce nu poti. Angajeaza-te in actiuni pe care le poti duce la bun sfarsit.

Asertivitatea
Stabileste o valoare pentru cunostintele si abilitatile tale, demnitatea si respectul de sine. Ridica-te si vorbeste daca ai ceva de spus. Spune ce iti place si ce nu iti place. Repeta acest lucru pana cand teama de a-ti spune parerea si sentimentul de inferioritate dispare.
Daca vrei sa scapi de sentimentul de inferioritate ramai in contact cu capacitatile tale si nu incerca sa te autodepasesti. Gandeste-te la ce faci cel mai bine, lucreaza in acest domeniu si exceleaza. Nu putem si nu vrem sa fim bune la toate. Fii cea mai buna pe domeniul tau.

Atitudinea cu care mergi cand intri in contact cu ceilalti se bazeaza pe faptul ca esti buna, capabila, la fel de importanta ca ei. Daca nu te pricepi la ceva, accepta si recunoaste ca nu e domeniul care te intereseaza fara sa te simti complexata de asta.

Daca simti ca nu esti placuta sau dorita cand ajungi in compania cuiva poate fi datorat faptului ca astepti prea mult sa fii acceptata si aplaudata de ceilalti. Pleaca la intalnire cu gandul ca vei fi iubita si iti vei seduce publicul tinta. Da-le timp, pune-ti in valoare calitatile si lasa-i pe ceilalti sa te cunoasca, sa te descopere, sa se bucure de tine.

Daca continui sa faci ceva ce nu-ti place, ce nu te reprezinta, te autosabotezi, iti vinzi sufletul, te minti pe tine si pe ceilalti. Nu-ti fie teama sa accepti schimbarea! Nu poti excela in ceva ce nu iti place, ce nu te pasioneaza, iar expresia rezultatelor va fi esecul repetat.

Daca ai acceptat cu usurinta sa te plasezi pe locul doi si iti ceri scuze intr-una pentru asta, e treaba ta. Iti meriti soarta si pozitia ocupata. Nimeni nu va da mai multa valoare decat dai tu pe tine.
Daca consideri ca nu meriti mai mult decat locul 2, fii sigura ca nu vei ocupa alt loc in aceasta cursa numita viata.
Ceilalti vad la tine ce-i lasi sa vada. Ce le arati? Cu ce te mandresti?
Tu esti posesoarea calitatilor, abilitatilor tale. Fa parada cu ele, altfel cum vrei sa fii apreciata, admirata, curtata, iubita?

Draga mea, prin experimentare, prin practica de zi cu zi vei ajunge la nivelul in care teama, nesiguranta, sentimentul de inadecvare va disparea, se va evapora iar complexele de inferioritate se vor transforma in putere si incredere in sine.
Cum te vezi?
Frumoasa, deosebita, speciala, increzatoare, stapana ta si a vietii tale.
Esti ceea ce gandesti si ceilalti simt ceea ce tu gandesti despre tine.
Vrei sa fii aplaudata sau ocolita?
Incarca-te cu incredere in sine, energie, putere interioara.
Poti sa fii orice!
Acum ai uneltele pentru asta.
Curaj!
Nu privi schimbarea ca pe un pericol, ci ca pe o provocare.
Singura preocupare a intregii tale existente esti tu.
Accepta-te asa cum esti fara a cauta modele de comparatii, fara a cauta afara, fara a cauta la ceilalti ceea ce posezi doar tu.
Calitatea se pastreaza doar prin ganduri si sentimente de calitate.
Succes!
Pe curand, Andreea.

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *