5 comentarii

Bratara fermecata…….

Cel mai important organ omenesc este creierul. Desigur, parerile pot fi impartite, insa puteti accepta faptul ca prin activitatea creierului influentam starea de sanatate a intregului organism. Inclusiv viata sociala pe care o avem este influentata in cea mai mare masura tot de catre creier.

Creierul este o masinarie de calcul extraordinara. Daca ar fi sa se construiasca un computer care sa egaleze uriasa putere de calcul si anticipare a creierului omenesc, ar fi necesar unul de marimea unui bloc cu zece etaje. Mintea noastra este impartita in doua entitati distincte, mintea constienta si respectiv inconstienta. Tot ceea ce reprezentam in mod real ca fiinta omeneasca se afla depozitat in subconstient. Subconstientul este adevarata forta a omului, insa in stare bruta.

Cheia acestei forte o reprezinta mintea constienta. La o prima vedere lucrurile stau in felul urmator: intr-o secunda oarecare mintea constienta foloseste pentru activitatile curente de gandire cca. 2 mii de celule neuronale, in timp ce exact in aceeasi secunda, subconstientul foloseste aproximativ 4 miliarde de celule neuronale pentru activitati stiute doar de el. Oare privind acest raport, cine conduce pe cine?

Nu va lasati pacaliti. Desi mintea constienta este incomparabil mai mica, ea are puterea de a influenta subconstientul spre a-si indrepta fortele intr-o directie sau alta. Mintea constienta este asemeni unei furnici asezata pe capul unui elefant, reprezentand mintea subconstienta, insa furnica respectiva poate  sugestiona elefantul pentru a merge intr-o directie sau alta. De aceea adevarata batalie pe care trebuie sa o purtati este cu mintea constienta. Castigand batalia respectiva, castigati de fapt intregul subconstient de partea voastra.

Cum puteti realiza acest lucru? Unii oameni prefera afirmatiile. Sunt si eu de acord cu aceasta metoda cu un singur amendament, trebuie folosite afirmatii adevarate. Totusi desi simplu la prima vedere, este o munca destul de dificila, deoarece unul din rolurile mintii este si acela de a diviza. Si in mintea ta este un fel de democratie, iar pe langa tine se mai afla si opozitia. Ori de cate ori afirmi in mod intentionat unele lucruri in dorinta de a-ti impresiona subconstientul, opozitia isi va face datoria contrazicandu-te in permanenta. Din acest duel verbal din mintea ta, nu va castiga cu adevarat nimeni. Nebunii sunt sclavii propriei minti, in timp ce inteleptii ii sunt stapani. Haideti sa invatam mai eficient sa punem punct propriei sclavii.

O metoda de a influenta mintea constienta, este folosirea talismanelor sau a oricarui alt obiect. Este o metoda deosebit de puternica si insasi religia se bazeaza pe ea. Principiul care sta la baza acestei metode desi este promovat intens de catre biserica, nu are nimic religios in sine, de aceea poate fi asimilat si aplicat in oricare alt domeniu vizat de noi. Atunci cand abordezi public subiecte ca politica sau religia, inevitabil trebuie sa te pregatesti si de discutii in contradictoriu. In consecinta este posibil sa nu fiti de acord cu mine despre ceea ce voi scrie in continuare, insa iata care este punctul meu de vedere: orice obiect, icoana, lantisor, bratara…etc, are putere in mod real exact atata cata ii dai tu. Obiectele in sine sunt simple obiecte, insa ceea ce le da putere si influenta este credinta ta in ele. Credinta insuflata de subconstient este ceea ce te ajuta in mod real, si ea doar se sprijina pe acele obiecte. Cu alte cuvinte totul are loc in mintea ta. Unii oameni pot crede in obiecte cu puteri magice, supranaturale…insa este doar o iluzie, ei insisi creeaza acele puteri printr-o credinta puternica.

Cum putem folosi tot ceea ce am scris aici? Foarte simplu, conditionam anumite sentimente sau stari pe care le dorim, de anumite obiecte. Pentru a fi inteles cat mai bine am sa ma dau ca exemplu. De ceva timp port o bratara din cupru. „Cunoscatorii” vor concluziona repede ca ori am citit inunaki, ori chiar sunt reptilian, sau ca as crede in puterile magice ale cuprului. De fapt toate aceste supozitii sunt false. Singurele motive pentru care am ales cuprul sunt ca a fost la indemana financiar si arata acceptabil din punctul meu de vedere. Totusi aceasta bratara a mea este magica. Are puteri extraordinare. Ori de cate ori o pun la mana ma simt excelent, simt ca pot realiza orice imi propun si nimeni dintre cei din jur nu ma  poate influenta negativ. Nu-i asa ca este o bratara extraordinara? In realitate este o bratara ca oricare alta, insa o folosesc ca reper pentru a-mi reduce „opozitia” la tacere. Daca doar as afirma toate acele lucruri, dialogul in contradictoriu ar incepe in mintea mea aproape instantaneu, insa acum am bratara. Cu ea nu se mai poate pune nimeni! Stiu poate zambiti, poate suna infantil, insa cu toata maturitatea de care dau dovada, afirm ca aceasta metoda are efecte extraordinare asupra mea. Si ar putea avea si asupra ta, doar alege-ti si tu o bratara „magica”, sau orice altceva. Treptat mintea constienta va asimila toate acele noi idei si nu vei mai avea nevoie de bratara, sau orice altceva porti. Insa la inceput ele sunt niste aliati redutabili in lupta cu propria minte.

Atunci cand cineva iti spune anumite lucruri, doar jumatate din mesaj ramane de la respectivul, cealalalta jumatate o adaugi sau o modifici tu in functie de sistemul propriu de convingeri si modul in care vezi lucrurile. Nu stiu ce vei retine din ceea ce am scris aici si ce vei adauga sau modifica. Valoarea vietii tale nu rezida doar din faptul ca stii, ci din ceea ce faci cu ceea ce stii. In momentul in care te intrebi daca esti fericit, nu esti. In momentul in care te intrebi daca esti implinit, nu esti. La stimulii veniti din exterior trebuie sa raspunzi, nu sa reactionezi.

De aceea pe langa metodele practice ceea ce iti recomand sa retii din acest articol, este faptul ca esti artizanul propriei tale vieti. Crede in tine si in puterea gandului tau, caci este singura putere adevarata de care dispui. Gandul este asemeni unui firicel de apa care se strecoara anevoie printre stanci. Treptat el intalneste alte firicele de apa si apa cu apa adunandu-se se formeaza un torent puternic caruia nimic nu-i mai poate sta in cale. Asta este ceea ce esti!

Mihai Petrea

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!

5 Comentarii

 1. Foarte practic articolul, si la mine functioneaza cu medicamentele si cafeaua :)) o sa incerc sa-mi gasesc si eu un “talisman” norocos si unul invincibil :))

 2. Mirela Bojin

  Articolul tau mi-a amintit de povestea ratustei care avea nevoie de o carja cu care sa se “agate” de cer pentru a putea inota. De multe ori avem nevoie de un suport exterior, poate pentru ca ne este mai usor asa in loc de a cauta adevarata putere in noi, acolo unde se afla ea de fapt.
  Cred ca metoda ta are cu adevarat efect desi probabil ca nu ar trebui sa avem nevoie de asemenea “artificii”.
  Subconstientul nostru “stie” mult mai multe decat ne imaginam, daca am putea invata mintea constienta sa-l acceseze … am fi departe. 🙂

 3. iris

  Ceea ce scoate in evidenta acest articol nu este de loc in neconcordanta cu principiile religiei crestine , chiar iudaice pentru ca exact asta se spune prin ,,Sa nu-ti faci chip cioplit” din vechiul testament in sensul in care materia in sine nu poate avea o putere peste calitatile ei fizice si chimice de baza si din noul testament ,,Daca a-ti avea credinta cat un bob de mustar a-ti muta muntii din loc”
  Problema este cum reusim sa focalizam aceasta putere in beneficiul nostru in mod constant sau poate mai lipseste o piesa?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *