0 comentarii

Carti pentru cunoasterea si antrenamentul memoriei I

Lista articolelor din seria: Carti pentru cunoasterea si antrenamentul memoriei

  1. Carti pentru cunoasterea si antrenamentul memoriei I
  2. Carti pentru cunoasterea si antrenamentul memoriei II

Titlu: Tehnici de suprainvatare. Cum sa înveti foarte repede si foarte bine
Autori: Oana Panagoret, C.M Armeanu ISBN 973-8223-71-7
Gen: optimizarea invatarii – se adreseaza in primul rand elevilor

O carte pe care am gasit-o acum doi ani la librarie, dar pe care o poti gasi probabil si la biblioteca, Tehnici de suprainvatare trateaza foarte echilibrat subiectul invatarii. Cartea nu intra direct in tehnicile propriu-zise, ci incepe cu o sectiune introductiva, foarte important, de pregatire a invatarii. Cum trebuie sa ai ambientul, muzica, alimente, oxigenarea creierului. Apoi, cum sa te relaxezi si sa-ti organizezi invatarea.

Subiectele aduse in discutie sunt importante, majoritatea informatiilor de acolo sunt bine documentate si de actualitate, insa unele precum sunt cele privitoare la alimentatie pot contine inexactitati. Recomand cu caldura capitolul de planificarea invatarii.

Trecem apoi intr-o sectiune destinata psihologiei invatarii eficiente, unde sunt prezentate informatii despre particularitatile emisferelor cerebrale, despre inteligenta, moduri de a gandi si tehnici de concentrare pe care le-am gasit utile. Insa cea mai interesanta sectiune este cea a tehnicilor de invatare eficienta: tehnici de memorare, tehnici de citire, luare a notitelor, folosirea vizualizarii precum si tehnici de sustinere a examenelor.

Per ansamblu, am considerat-o o carte buna ca introducere in subiectele prezentate si prezinta recomandari care merita urmate, cu toate ca mai prezinta si opinii care nu sunt suficient fundamentate stiintific, cum sunt cele despre alimentatia corecta sau legate de “aura”. Partea de invatare eficienta este destul de bine fundamentata, utila, prezentata intr-un limbaj direct si foarte accesibil.

Urmate intocmai, sistematic, majoritatea recomandarilor din aceasta carte pot duce la imbunatatirea performantelor in invatare. Recomand o vizita la biblioteca (probabil ca nu se mai gaseste in librarii) si lecturarea ei, cel putin.

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Carti si filme, mnemotehnica

Despre autor

Scris de

Ca profesie sunt ecolog. Am urmat aceasta chemare din pasiune cât si din nevoia de a contribui, în masura în care pot, la sanatatea mediului în care traim cu totii. Si implicit a noastra. O alta activitate a mea este implicarea în organizatii, în special de tineret si de ecologie. Ma puteti contacta la adresa: liastelea [at] yahoo [punct] com

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *