3 comentarii

Un nou inceput

La inceput de an, facem o trecere spre un nou inceput.

Chiar daca in calendar apare doar o noapte intre ani, mintea noastra se foloseste de acest prag pentru a evalua si pentru a planui. Pentru a pune un nou inceput.

Ne putem folosi de acest obicei ca sa ne facem noi insine o trecere cat mai “eficienta”.

Ne putem folosi de acest “prag” de doua-trei zile, ca sa ne facem un soi de trambulina, nu doar o lista.

Nu e de ajuns sa-ti pui niste dorinte. E nevoie sa stii ce vrei, sa iti sustii cu toate fortele visele si mai ales sa traiesti in CA-SI-CUM, asa cum am aratat in articolul precedent.

In acest prag, sunt doua parti:

– ce a fost

si

– ce va fi

Trecerea se face in mod foarte “practic”, construindu-ne o punte si creand energia propulsarii in anul ce vine. E desigur doar un joc, dar e un joc foarte creativ…

Intai, luam din ce a fost doar ce ne foloseste. Lasam in urma, ca pe un balast, ceea ce nu ne ajuta sa inaintam:

– ezitarile, nereusitele/infrangerile, abandonarile, tot ce ne-a facut sa avem pareri de rau, remuscari, regrete. Din astea luam ceea ce este bun: un alt mod de a incerca, inchiderea unui drum nepotrivit, renuntarea la relatii in care nu ne simtim bine, la obiceiuri care ne limiteaza/micsoreaza/distrug etc.

Orice nereusita are in ea cel putin un lucru bun: stim cum sa nu si incercam altfel sau altceva.

Privind la ce a fost, ne culegem semintele de putere pentru ce va fi.

Apoi insamantam. Punem un nou inceput. Fie ca vom da drumul unor proiecte noi – poate ne asteapta o noua treapta de studiu sau o schimbare de relatii – fie ca abia acum ne gandim sa construim pentru noi insine ceva. Orice va fi, se cere hranit cu dorinta noastra de realizare.

Asa ca atunci cand faceti un nou inceput, oricare ar fi el si oricand – putem sa ne cream oricand momentul de inceput ( cu conditia sa nu ramanem doar la acesta, sa facem si pasii mai departe) faceti-va:

o lista clara cu obiective; ce vreti sa realizati in acest an (scrieti tot ce va vine in minte, fara a va gandi daca “se poate/nu se poate”- e vorba de ce vreti)

o privire in viitor, traind cu toata fiinta voastra senzatiile implinirii fiecarui obiectiv

schite pentru pasii de urmat, daca exista obiective care se pot “aseza” in pasi – si cam toate sunt asa (scrieti cat mai multe detalii, o sa fiti uimit de cat de creativi sunteti)

“rezerva de neprevazut” (“si daca nu reusesc, ce voi face?”) cu scenariul de rezerva, care poate fi acum, la inceput, fie si “doar” imaginea in care voi incercati din nou

declansarea starii de CA-SI-CUM, in care deja va simtiti ca si cum ati fi atins obiectivul

Ca sa fie mai frumos, mai viu si mai incarcat cu puterea voastra personala, puteti face un foc – fie si simbolic, folosind bete de chibrit sau chiar artificii – in care ardeti pe de o parte “balastul” trecutului, lucrurile de care vreti sa scapati (eu am ars bete de chibrit simbolizand dificultatea pe care inca o mai resimt cand fac lucruri care nu ma prea pasioneaza, obiceiul amanarii, obiceiul de a manca multe dulciuri) si pe de alta parte sa “luminati” viitorul, cu viziunea vie a celor ce se vor implini (aici mi-am pus un articol care va castiga un concurs, renovarea baii, o vacanta in muntii nostri).

Tot ce puneti aici, pe “trecere” se hraneste cu dragoste. Si ceea ce lasati in urma – sunt parti din noi, moduri de a fi pe care le lasam, caci nu ne mai slujesc, si nu ne mai legam de ele nici macar prin regret si condamnare – si mai ales ceea ce veti construi. Iubiti-va planurile, visele, viziunile. Incarcati-le de puterea voastra de a crede in ele si mai ales in voi.

Foarte importanta este, in ce priveste croirea planului de viitor, “vederea”. Vizualizarea, cum i se mai zice. Acel mod de a te vedea pe tine in CA-SI-CUM.

Nu e doar un joc, desi pare…

Am descoperit puterea lui acum zece ani, cand, intr-o vara, am raspuns unui “ce-ar fi?” aruncat asa, intr-o doara, cu  WHY NOT?

Asa mi-a iesit pe gura, fara sa gandesc, si am avut clar in fata ochilor imaginea mea calatorind cu viteza prin desert. In anul acela, fara sa fi avut macar idee cum si ce, am fost in Egipt. Prima aventura, din care am invatat posibilul…

Construiti-va din inceputul de an o trecere, o punte. Vedeti clar ce vreti si puneti-va “la bataie” si viziunea si toate cele invatate pana acum din ce a fost. Credeti in voi si veti vedea ce va fi…

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!

3 Comentarii

 1. Superb articol! L-am citit exact cand aveam nevoie, mi-a dat aripi. Voi aplica sugestia cu focul, mi se pare frumoasa si utila, dar mai ales puternica. Focul poarta in el ceva puternic si sacru. Ai talent pentru scris si sunt sigura ca vei castiga concursul cu acel articol. Si oricum nimic nu e imposibil:)

 2. Draga Vero,
  Ma bucur ca a fost de folos. Si ca a fost la timpul potrivit. (De fapt, cam toate sunt asa, nu? 🙂 ). Da. Focul acesta este sacru. El vine si lucreaza in lumina intentiei noastre.
  Multumesc de incurajare, tocmai lucrez la acel articol. Si ma vad nu doar castigand – intentia mea nu e in special asta, desi e si asta – ci incantand pe cei care il vor citi. Mai ales ca si pe mine ma incanta acum, cand il scriu… Povestind despre dragostea “noua” a vietii mele: Peru!

 3. Draga Vero, ai avut dreptate. Am castigat concursul 🙂
  Uite premiul:
  http://www.amazingrace.ro/Editoriale/8/Editoriale/253/0/526/Concurs_Amazingrace_-_ONE_Fitness._Avem_castigatorii!.html

  si uite povestea castigatoare, varianta scurta:
  http://www.amazingrace.ro/America_de_Sud/2/Peru/169/0/529/PERU:_Drumul_Soarelui_-_Machu_Picchu._Locul_1_la_concursul_AmazingRace..html

  Cea lunga va fi publicata in foileton, tot de Amazingrace. ro
  Cred ca gandul tau cel bun mi-a purtat noroc.
  Gracias!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *