5 comentarii

Ce te tine pe loc?

Vrei sa obtii mai multe de la viata? Vrei sa ai parte de o relatie cu prietenul/prietena mai buna? Vrei sa ai mai multi bani? Vrei sa ai un prieten sau o prietena in caz ca nu ai? Vrei sa gasesti un loc de munca bine platit? Vrei sa ai propria ta afacere? Vrei sa fii respectat? Vrei sa fii iubit? Vrei…Vrei…Vrei…?

Ce te tine pe loc? De ce nu obtii tot ceea ce vrei? Care crezi ca sunt motivele? Ti-ai pus vreodata aceste intrebari?

Un om care a avut mare influenta in viata mea, este vorba de doamna diriginta din liceu, ne-a spus la finalul clasei a XII-a urmatoarele cuvinte: „Dragii mei, va urez sa va gasiti locul potrivit, acolo unde ceea ce faceti voi conteaza, si sa gasiti persoana potrivita care sa va faca sa va treziti in fiecare dimineata cu zambetul pe buze si plin de entuziasm pentru a incepe o noua zi…”. Aceste cuvinte imi rasuna si acum in minte, si mi-au influentat viata. Sunt mult mai mult decat niste simple cuvinte…

Sa revenim la intrebarile noastre. Care crezi ca sunt motivele pentru care inca mai stai pe loc? Care crezi ca sunt motivele pentru care inca nu ai ce iti doresti, sau nu ai plecat pe drumul de avea ce iti doresti? O explicatie poti gasi in cuvintele de mai sus.

Ceea ce faci tu conteaza in jurul tau? Ai impact asupra oamenilor din jurul tau? Ai langa tine persoane care te fac sa zambesti in fiecare dimineata si care iti transmit entuziasm? Nu ai? Ce mai astepti? Nu esti in locul potrivit? Ce mai astepti? Sa te gaseasca el pe tine? Nu esti asa cum ai vrea tu sa fii? Viata ta nu e cum iti doresti? Ce mai astepti ?

Crezi ca cineva sau ceva te va schimba pe tine sau viata ta? Nu dragul/draga mea!!! Nu, nu si iarasi nu!

Vrei sa faci ceva? Fa! Vrei sa schimbi ceva? Schimba! Incepe schimbarea de la tine!

Vrei sa obtii ceva? Obtine! Incepe prin a face primul pas!

Vrei sa gasesti locul potrivit? Gaseste-l! Incepe prin a privi in interiorul tau!

Vrei sa gasesti persoana potrivita? Gaseste-o! Incepe prin a te uita cu detasare si fara prejudecati in jurul tau!

Nu te-ai lamurit inca ce te tine pe loc? Nu conteaza! Nu conteaza unde esti azi, daca vei actiona astfel incat sa ajungi acolo unde vrei maine. Nu conteaza daca azi esti in Iasi si actionezi astfel incat maine sa fii in Timisoara. Nu conteaza daca acum esti student si actionezi astfel incat maine sa fii un prosper om de afaceri. Nu conteaza daca azi esti elev si actionezi astfel incat maine sa fii scriitor. Nu conteaza unde esti azi….chiar nu conteaza….

Conteaza in schimb cum actionezi? Tu actionezi? Cum actionezi? Actionezi astfel incat sa ajungi acolo unde vrei sa fii maine? Daca da…Perfect! Daca nu…te invit sa-ti adresezi urmatoare intrebare: Care este scopul meu in viata? Daca nu stii raspunsul … citeste! Descopera-ti vocatia, o carte extraordinara scrisa de Pera, si apoi revina pe acest articol.

In final vreau sa citesti cu voce tare urmatoarele afirmatii:

1. VOI GASI LOCUL POTRIVIT, ACOLO UNDE CEEA CE FAC CONTEAZA, SI VOI GASI PERSOANA POTRIVITA CARE MA VA FACE IN FIECARE DIMINEATA SA MA TREZESC CU ZAMBETUL PE BUZE SI PLIN/A DE ENTUZIASM PENTRU O NOUA ZI.

2. NU CONTEAZA UNDE SUNT AZI, PENTRU CA ACTIONEZ ASTFEL INCAT SA AJUNG UNDE VREAU MAINE.

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!

5 Comentarii

  1. Iulian

    Felicitari pentru articol, foarte interesant si plin de entuziams.

  2. Oh, da! Am citit cu voce tare afirmatiile, vezi ca te gasesc in caz ca nu… 😛 Un articol ferm, puternic motivational, putin cam multe intrebari, dar ne invita sa gasim propriile raspunsuri. Super!

  3. Ceea ce a scris Sergiu mai sus poate fi rezumat la urmatoarele: actioneaza si nu mai sta pe ganduri. Numai asa poti sa-ti rezolvi problemele care apar. Actionand si nu facandu-ti griji.
    Am observat ca, daca actionez nici nu trebuie sa-mi mai fac griji la felul cum voi rezolva problemele pentru ca se “rezolva” singure.

  4. Imi place mult de tot articolul tau. E o avalansa de intrebari cu o putere motivationala asupra psihicului nostru ( al cititorilor ) , iti multumim pentru entuziasmul pe care ni-l imparti prin aceste cateva randuri. Entuziasm, care, cred eu, ca vine din propria ta experienta. Iar daca tu ai reusit sa trasmiti aceste indemnuri cu ajutorul cuvintelor , eu zic ca se poate. Se poate sa te trezesti dimineata cu dorinta sa schimbi ceva la tine si la tot ce te inconjoara.
    Eu am facut lucrul asta si pot sa zic ca a meritat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *