0 comentarii

Wishfull thinking sau cum dorinta devine neputinta

Gandirea pozitiva are valente deja recunoscute in psihoterapie. Dar de la a fi optimist si pana la a deveni complet nerealist nu este decat un pas. Probabil acelasi pas care desparte sublimul de ridicol.

Esecul ofertei secundare Petrom (SNP), previzibil dupa aflarea pretului minim de vanzare (mult prea mare fata de asteptari si fata de conditiile de piata), dovedeste, inca o data, ca nu e bine sa zici „Hop!” pana nu sari si nici sa te lauzi in gura mare in targ atunci cand tu habar n-ai dupa ce reguli functioneaza comertul la taraba..

Acest esec (pentru care nu-si va asuma nimeni responsabilitatea) da un semnal ingrijorator pe termen mediu, demonstrand atat lipsa vointei de privatizare cat si lipsa de profesionalism a autoritatilor.

Desigur, bursa este o chestie… asa, doar pentru bogati, doar pentru speculatori, doar pentru aia care vor sa se imbogateasca pe munca altora 🙁 . De ce ne-ar pasa?

Pai fiindca e un model de comportament care ne reprezinta, din pacate.

Pornind de la acest fapt, pentru unii banal, nu pot sa nu constat deloc intamplatoarea asemanare cu intreaga societate romaneasca. De la vladica la opinca, romanul are obiceiul de a se supraestima si de a arunca, intotdeauna, vina pe ceilalti.

Desigur, mediul exterior are o influenta de multe ori determinanta in evolutia evenimentelor. Dar vina de a nu citi semnalele ne apartine in intregime.

A lua decizii, mari sau mici, economice sau pur si simplu de viata, doar pe baza dorintelor, fara legatura cu capacitatile  noastre reale si cu conditiile exterioare concrete, nu poate duce altundeva decat la esec.

Putem invata ceva din acesta intamplare sau putem ridica din umeri si afirma ca nu ne priveste.

Asa cum nu ne priveste nici esecul scolar al unei generatii, nici esecul in integrarea tinerilor pe piata muncii. Pentru ca, nu-i asa, nu au nici o legatura cu supraestimarea si cu asteptarile nerealiste. Vinovatii sunt intotdeauna altii, normal: camerele video de la bac si patronii cei rai, care nu angajeaza tineri fara experienta cu pretentii de directori.

Asa cum si pentru esecul ofertei Pentrom va fi de vina, desigur, criza globala…

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Bani

Despre autor

Scris de

Mirela a absolvit facultatea de Electrotehnica si pe cea de Finante Contabilitate. Este interesata de dezvoltarea personala si finantele personale.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *