1 comentariu

Proiecte despre viitor

Citesc azi (duminica 15 ianuarie) un titlu in editia online a revistei Capital: Investitorii straini nu-si pot proiecta viitorul in Romania. Articolul este un interviu cu unul dintre avocatii celei mai de succes case de avocatura din tara. Evident ca omul, cu multi clienti oameni de afaceri straini, stie ce zice.

Primul meu gand la citirea titlului: surpriza, nici eu nu pot sa-mi proiectez viitorul in Romania.

Ma refer la viitorul economic, evident. Si lucrul asta ma enerveaza teribil. Pentru ca imi facusem un plan si fiecare schimbare legislativa din ultimii ani m-a indepartat, putin cate putin, de termenele stabilite. Pentru ca, de cativa ani incoace, imi petrec aproape la fel de mult timp studiind legislatia cat imi petrec si pentru afacerea mea propriu-zisa. Pentru ca indiferent ce solutie juridica aleg o noua lege ma ajunge din urma si ma trezesc cu un nou bir tocmai cand credeam ca deja e destul. Pentru ca in schimbul taxelor pe care le platesc nu primesc nimic in schimb: nici serviciile la care am dreptul, nici protectie in fata concurentei neloiale a celor care fac evaziune fiscala, nici mediu economic corect si necorupt, nici macar profesionalism din partea functionarilor carora trebuie eu sa le explic, de fiecare data, ce zice de fapt legea.

Fiul meu nu-si proiecteaza viitorul in Romania. Si asta ma intristeaza.

Daca nu-mi pot proiecta eu viitorul cum il pot convinge pe el de altceva?

Am obosit de atata instabilitate legislativa. Am obosit de slalomul printre articlole si coduri. Am obosit de a cauta zi de zi alte solutii. Am obosit de legi noi si proaste pe banda rulanta.

Chiar vreau sa-mi pot proiecta viitorul in Romania.

Si sa nu fie nevoie sa-mi modific proiectul in fiecare an.

Pentru ca daca eu voi putea face asta va putea si fiul meu.

Si daca fiul meu va putea, veti putea s-o faceti si voi.

Si dupa aceea, daca vor, pot veni si investitorii straini sa-si proiecteze viitorul aici.

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Bani

Despre autor

Scris de

Mirela a absolvit facultatea de Electrotehnica si pe cea de Finante Contabilitate. Este interesata de dezvoltarea personala si finantele personale.

1 Comentariu

  1. Speram sa se schimbe tara asta in mai bine, iar daca ne oprim doar la stadiul de a spera, cred ca se poate schimba si mai rau de-atat.Eu cred ca suma actiunilor noastre ne da un rezultat.Noi, cei din prezent, tinerii adulti putem schimba lucrurile daca vrem cu adevarat, pentru a ne fi noua si copiilor nostri bine.Totul se schimba , dar cum se schimba depinde de noi!Dovada toate miscarile ce au avut loc de-a lungul anilor, si care au schimbat multe lucruri, care au adus rezultate in viata oamenilor.Cand am vrut sa obtinem libertatea, am obtinut-o!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *