0 comentarii

Momentul perfect

Se spune ca atunci cand ai luat o decizie trebuie sa treci neintarziat la punerea ei in aplicare. Pentru ca orice intarziere a actiunii va duce la diluarea motivatiei si, in cele din urma, la abandon.

Aceasta regula cvasigenerala nu este valabila si in cazul investitiilor. Pentru ca atunci cand te-ai hotarat sa invesesti, unul dintre cele mai importante elemente ce influenteaza succesul este momentul ales.

Timing-ul este esential atunci cand vorbim despre cumpararea sau vinderea unui activ. A sti cand sa intri sau sa iesi dintr-o investitie este o arta pe care putini o stapanesc, chiar si atunci cand vorbim despre profesionisti.

Asa cum se intampla de cele mai multe ori in viata, a sti ce trebuie sa faci e una, iar a avea puterea sa faci ceea ce stii este cu totul altceva. Tinerea sub control a emotiilor si capacitatea de a lua decizii exclusiv rationale vine, in general, odata cu experienta. Si totusi, nu de putine ori, persoane experimentate s-au inselat si au luat decizii “gresite”. Pentru ca niciodata nu putem, cu adevarat, sa anticipam viitorul.

Poate ca tocmai in asta consta frumusetea vietii. Poate ca tocmai asta este farmecul jocului. Ce ne-ar mai fascina daca am stii dinainte finalul. Ce ne-ar mai creste nivelul adrenalinei?

Sa castigi este intotdeauna placut si nu este niciodata prea devreme.

Sa pierzi poate fi dramatic, tragic chiar atunci cand nu esti pregatit pentru asta.

A putea sa accepti consecintele deciziilor tale… este o alta poveste.  Acesta este, cu adevarat, un semn de maturitate.

As spune ca momentul perfect pentru actiune este acela in care, in sfarsit, esti pregatit sa platesti pretul.

As spune ca momentul perfect pentru o investitie este acela in care iti poti permite (din toate punctele de vedere) sa pierzi.

Se spune ca la startul zilei bursiere sunt doua tipuri de investitori: unii au experienta, altii au bani.

La inchiderea zilei primii pleaca cu bani, iar ceilalti cu… experienta.

Orice pierdere poate arata ca un castig daca o privesti din unghiul potrivit. Cam la fel ca in viata, nu-i asa?

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start, Bani, Motivatie

Despre autor

Scris de

Mirela a absolvit facultatea de Electrotehnica si pe cea de Finante Contabilitate. Este interesata de dezvoltarea personala si finantele personale.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *