0 comentarii

Sa nu iau nimic personal

Deunazi am tras o carte de tarot care se chema “curgerea vietii”. Mesajul era sa ma las sa traiesc spontan si firesc, orice vine, oriunde ma aflu, fara asteptari. La final era si un pasaj care spunea ca atunci cand simt ca viata are ceva cu mine, sa-mi dau timp si sa stau nitel deoparte.

Ma intreb cum pot sa fiu cu mine si cu ceilalti in acelasi timp? Separat, distinct si totusi impreuna.

In weekend, ca participanta la un curs, am avut privilegiul sa fiu prezenta intr-un context imbogatitor. Ca si in alte nenumarate dati, m-am bucurat observand cat de fascinanti suntem. Creativi si puternici, receptivi si empatici.
Totodata fragili si sensibili, fiecare intr-o masura proprie.
Cand, cu precadere?
Atunci cand ne plasam “centrul de greutate al fiintei” in exterior.
Pornind de la interactiuni intre membrii grupului, am remarcat cu cata usurinta putem sa ne alteram starea, sa ne dezechilibram, atunci cand “o luam personal”.
Cand, daca uit ca tot ce ma inconjoara e o reflexie a lumii mele interioare, starea mea devine o urmare a ceea ce se petrece in jur. Pot sa fiu bucuroasa, sa ma simt valoroasa, validata. Sau pot la fel de usor si rapid sa ma simt dezamagita, trista, sa dau crezare unor judecati emise la adresa mea, in aparenta. Sa prefer sa gasesc cu destoinicie din mimica, spusele altcuiva, indicii de “neacceptare”, de “dezacord”.

In cazul meu, ma intreb ce imi aduce, cu ce dar vine si strategia expusa, cu ce plus.
Ceea ce-am desprins eu pentru mine a fost diferenta intre starea de prezenta si observare a ceea ce se petrece si cea de pierdere a mea in ceea ce gandesc, spun si fac.

Cum imi creez si mentin o stare care sa-mi priasca?

Atunci cand cu incredere in mine, rabdare si claritate, onorez fiinta de langa pentru cine este si aleg sa nu cred sau sa ma agat de ceea ce spune sau face, intreprinderi de altfel efemere, relationarea se intampla simplu si autentic. Iar spatiul interior se mentine senin si neted.

Anca

Anca Rugina
www.activeliving.ro

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start

Despre autor

Scris de

Numele meu este Anca Rugina. Am pregatire de Trainer si Coach NLP, prin programele de formare si certificare urmate la Universitatea NLP din Santa Cruz, cu Robert Dilts, Judith Delozier, Suzi Smith. Am devenit de asemenea NLP Practitioner si Master Practitioner, cu certificare SNLP SUA, IANLP Switzerland & IN Germany, fiind absolventa a scolii Competent Consulting Romania. Continuand acest parcurs, am colaborat ca asistent in cadrul cursurilor de formare in NLP, Practitioner si Master Practitioner, organizate de Competent Consulting. Am participat la peste 900 de ore de training si dezvoltare personala in NLP (Programare Neuro-Lingvistica) si la peste 1000 ore de dezvoltare personala in Psihoterapie Experientiala si Psihodrama. Imi imbogatesc continuu abordarea accesand diferite metode de autocunoastere si evoluare: Constelatii Familiale, meditatie. Viziunea mea este o lume in care oamenii traiesc in armonie cu ei insisi si cu natura. Contributia mea la aceasta lume este sa traiesc constient, sa imi aduc cunostintele si experienta in sprijinul celorlaltora, astfel incat oamenii sa se simta acceptati pentru ceea ce sunt, sa isi acceseze si sa isi foloseasca resursele interioare pentru a-si crea viata pe si-o doresc, in ritmul potrivit lor. Modalitatea prin care pun in aplicare aceasta misiune este sa sustin sedinte de coaching individual si sa facilitez workshopuri de dezvoltare personala, insotind transformarea la nivelul actiunilor, abilitatilor, modului de a gandi, de a simti si relationa, in acord cu natura si telurile de viata ale fiecaruia. www.activeliving.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *