0 comentarii

Oglinzi

Oameni cu viziune ne asigura ca intalnim exact acele persoane potrivite pentru noi, cu care formam relatii. Pe toate palierele.

Cum potrivite cand abia ne suprapunem hartile sau realitatile?
Cand ceea ce vedem si auzim ne provoaca?
Cand ceea ce punem in comun nu e validat si recompensat? (Asa cum vrem noi, as adauga, daca n-ar fi prea devreme in articol).

“In primul rand m-a suparat ca nu m-a apreciat.”; “Nu mai inteleg nimic din ce (nu) spune.”; “Cum de ingadui sa-mi faca asa ceva?”; “Vrea sa controleze. Cum de nu-si da seama si nu actioneaza potrivit situatiei?”.

Aceste persoane si nu altele, vin catre noi cu scopul sa ne apese butoane. Sa ne reactualizeze relatii “cu greutate” pentru parcursul nostru (membri din familie, alte figuri reprezentative si graitoare). Sa ne deschida sertare si sa ne recompuna momente care nu-si mai incap in etichetele oranduite. Si pentru care a venit vremea sa fie privite si poate sa le fie acordata o alta semnificatie, poate sa fie clarificate si reasezate in pace. Fara alte drame tesute artificial si energii risipite. Tentante dar inutile.

Aceste persoane si nu altele, vin catre noi cu scopul sa ne oglindeasca ceea ce nu (vrem sa, nu stiu cum sa) vedem in noi, la noi si dinspre noi.

Cum asa? Dimpotriva. Vin (parca) sa ne raneasca, sa nu ne respecte, sa nu ne aprecieze, sa ne nesocoteasca, sa nu ne raspunda, sa nu se gandeasca, sa nu intuiasca, sa nu se comporte deplasat.
Sa nu ne indeplineasca ceea ce dorim si e perfect pentru noi. “Ar fi putut fi atat de …!”

Sau, sa ne impinga sa ne implinim noi insine si sa manifestam ceea ce decidem sa incurajam in viata noastra. Sa ne arate (pai dar, cu forta?!) ca e responsabilitatea noastra pentru tot ce activam si sustinem in noi si pentru ce emitem in spatiul din jurul nostru. Ganduri, cuvinte (comunicand sau nu), actiuni. Pentru cum si ce alegem. Si pentru consecintele pe care astfel ni le aducem.

Tot cum poate aceleasi persoane se apropie si graviteaza o vreme parca tocmai sa ne sprijine si sa ne potenteze devenirea.
Manifestand natural si firesc, cu ravna si fara efort, lucruri pe care le admiram si pe care stim ca ni le dorim modelate si puse in fapt si la noi. Abilitati, resurse, insusiri care ne magnetizeaza, evidente si mai subtile.
Ce e cu impetuozitatea atractiei fata de ele?
Poate ca acum e timpul sa fie descoperite si valorificate.
De unde? Din noi?

Cu amendamentul ca nicio strategie sau modalitate de a experimenta nu e de catalogat intr-un fel favorabil sau ba, calatoria catre sine poate lua amploarea unui roller coaster sau imi pot crea o desfasurare mai simpla si mai putin ocolitoare dar nu mai putin imbucuratoare, potrivita intentiei de a primi si onora tot ceea ce fiecare moment imi prezinta.

Anca

Anca Rugina
www.activeliving.ro

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start

Despre autor

Scris de

Numele meu este Anca Rugina. Am pregatire de Trainer si Coach NLP, prin programele de formare si certificare urmate la Universitatea NLP din Santa Cruz, cu Robert Dilts, Judith Delozier, Suzi Smith. Am devenit de asemenea NLP Practitioner si Master Practitioner, cu certificare SNLP SUA, IANLP Switzerland & IN Germany, fiind absolventa a scolii Competent Consulting Romania. Continuand acest parcurs, am colaborat ca asistent in cadrul cursurilor de formare in NLP, Practitioner si Master Practitioner, organizate de Competent Consulting. Am participat la peste 900 de ore de training si dezvoltare personala in NLP (Programare Neuro-Lingvistica) si la peste 1000 ore de dezvoltare personala in Psihoterapie Experientiala si Psihodrama. Imi imbogatesc continuu abordarea accesand diferite metode de autocunoastere si evoluare: Constelatii Familiale, meditatie. Viziunea mea este o lume in care oamenii traiesc in armonie cu ei insisi si cu natura. Contributia mea la aceasta lume este sa traiesc constient, sa imi aduc cunostintele si experienta in sprijinul celorlaltora, astfel incat oamenii sa se simta acceptati pentru ceea ce sunt, sa isi acceseze si sa isi foloseasca resursele interioare pentru a-si crea viata pe si-o doresc, in ritmul potrivit lor. Modalitatea prin care pun in aplicare aceasta misiune este sa sustin sedinte de coaching individual si sa facilitez workshopuri de dezvoltare personala, insotind transformarea la nivelul actiunilor, abilitatilor, modului de a gandi, de a simti si relationa, in acord cu natura si telurile de viata ale fiecaruia. www.activeliving.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *