0 comentarii

Momente Prezente

Ma refer la cea mai recenta lectie de pian la care am participat, cand, ca de fiecare data, am observat si simtit incantarea de a fi parte dintr-un context imbogatit de un pian, o persoana care imputerniceste si ghideaza si una prezenta si deschisa acestei experiente.

Pe langa faptul ca descopar cum functioneaza mintea si ce robotizat sunt programata sa gandesc si sa ma misc, odata cu destelenirea degetelor se produce, posibil mult mai mult decat constientizat, activarea si reimprospatare contactului cu un teritoriu datator de creativitate.

Totul conlucreaza la aceasta armonie.
Fascinatia mea fata de sunetele pianului, chiar si atunci cand sunt generate de mine. Spatiul de incredere si acceptare a fazelor invatarii prin care trec. Deschiderea si maiestria celei care ma insoteste si ma antreneaza. Si satisfactia bogatiei relationarii, a primirii si a recunostintei valorizatoare.

Ma intreb cum ar fi fost daca pe langa gandul ca “da, intr-adevar, am exersat la pian, in copilarie, dar m-am oprit, deci nu mi se potriveste, si mai ales altcineva a decis finalitatea nemultumitoare pentru mine (parinte, educator, profesor)”, nu as fi alocat spatiu si altor intelesuri, chiar neconturate, dar care ingaduie si motiveaza.

Alegera facuta imi e astfel benefica, si atunci cand buchisesc notele si cand nu imprim sens bucatii muzicale, sau cand nu repet indeajuns acasa, dar si atunci cand dau curs firesc miscarii, fara niciun obiectiv inalt de atins sau de demonstrat.
Ci pur si simplu pentru bucuria de a fi prezenta si receptiva, si inca, de a inlesni transformari si reasezari la un nivel profund al fiintei si de a permite ivirea a orice altceva, mai mult decat atat, doreste sa se exprime.

Anca

Anca Rugina
www.activeliving.ro

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start

Despre autor

Scris de

Numele meu este Anca Rugina. Am pregatire de Trainer si Coach NLP, prin programele de formare si certificare urmate la Universitatea NLP din Santa Cruz, cu Robert Dilts, Judith Delozier, Suzi Smith. Am devenit de asemenea NLP Practitioner si Master Practitioner, cu certificare SNLP SUA, IANLP Switzerland & IN Germany, fiind absolventa a scolii Competent Consulting Romania. Continuand acest parcurs, am colaborat ca asistent in cadrul cursurilor de formare in NLP, Practitioner si Master Practitioner, organizate de Competent Consulting. Am participat la peste 900 de ore de training si dezvoltare personala in NLP (Programare Neuro-Lingvistica) si la peste 1000 ore de dezvoltare personala in Psihoterapie Experientiala si Psihodrama. Imi imbogatesc continuu abordarea accesand diferite metode de autocunoastere si evoluare: Constelatii Familiale, meditatie. Viziunea mea este o lume in care oamenii traiesc in armonie cu ei insisi si cu natura. Contributia mea la aceasta lume este sa traiesc constient, sa imi aduc cunostintele si experienta in sprijinul celorlaltora, astfel incat oamenii sa se simta acceptati pentru ceea ce sunt, sa isi acceseze si sa isi foloseasca resursele interioare pentru a-si crea viata pe si-o doresc, in ritmul potrivit lor. Modalitatea prin care pun in aplicare aceasta misiune este sa sustin sedinte de coaching individual si sa facilitez workshopuri de dezvoltare personala, insotind transformarea la nivelul actiunilor, abilitatilor, modului de a gandi, de a simti si relationa, in acord cu natura si telurile de viata ale fiecaruia. www.activeliving.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *