1 comentariu

Mi-e teama!

Mi-e teama, mi-e frica!

Prietene drag, am avut momente in viata in care trebuia sa actionez fara sa mai stau pe ganduri, in care nu aveam timp de reflectat pe o anumita situatie, si ce crezi ca faceam atunci?

Amanam, sau evitam sa ma confrunt cu situatia sau problema respectiva.

De ce faceam asta?

DA! De teama!

Teama m-a oprit de multe ori sa am succesul pe care l-as fi putut avea demult.

Sunt o fire perfectionista si din teama de esec renuntam sau evitam sa-mi atribui anumite sarcini. Cum ma simteam atunci?

Nasol…clar!

Pentru ca teama e o stare puternica, ce ma paraliza si nu ma lasa sa actionez la potentialul meu adevarat, ma facea sa actionez cu prudenta.

Imi puneam mereu intrebari de genul: esti pregatita? Poate ar fi bine sa mai repeti odata, stai, nu actiona acum, gandeste-te, esti pregatita?

DA, oamenii se complac prea usor intr-o stare de teama, pentru ca ingheata inainte de a se mobiliza.

Teama ne indeamna sa actionam cu prudenta, sa nu ne extindem zona de confort, are mereu grija sa nu comitem erori grave.

Am fost crescuti si educati sa gasim mereu situatii confortabile, incercand sa eliminam dificultatile. Dar ce e gresit aici, e faptul ca evitand dificultatile, evitam de multe ori si incercarile.

Si tie ti-e teama de ceva?

Scrie-mi si spune-mi care este teama ta!

Stai…, ca nu plec fara sa-ti spun cativa pasi care te vor ajuta in viata ta de temator:

– constientizeaza faptul ca ti-e teama.  Cand esti total constient de acest lucru, de teama care o ai, relaxeaza-te… si observa ce ti se intampla atat pe plan emotional cat si pe plan fizic.  Lasa-te cuprins de teama, accepta ca ea exista in corpul tau si afla ce se ascunde de fapt in spatele acesteia. Ce comportament sau atitudine din personalitatea ta sta ascuns si care sunt cauzele pentru care teama iese la suprafata. Pune tot ce simti acum pe o hartie.

– gandeste-te o clipa, ce face teama asta pentru tine? Ce alte slabiciuni se ascund in spatele ei, si cum crezi ca ai putea scapa de ele.

– in tot ceea ce faci repeat-ti mereu: “ nu esuez, ci INVAT!”

Pentru ca, in tot ceea ce faci, succesul se bazeaza pe o judecata buna, iar judecata se bazeaza pe experienta care se dobandeste prin greseli.

Asa ca dragul meu, actioneaza si atunci cand iti este teama!

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *