0 comentarii

Here be dragons – o introducere in gandirea critica

Lasata complet la o parte de media in favoarea explicatiilor supranaturale mai populare in zilele noastre, gandirea critica este o unealta necesara in a deosebi adevarul de fictiune si a lua cele mai bune decizii pentru viata ta. De pilda, cand vine vorba de sanatate, pe ce ai cheltui banii: pe un remediu bazat pe efectul placebo (credinta ta in eficacitatea lui) sau pe unul care functioneaza cu adevarat? Eu l-as lua pe cel adevarat.

Exista si sunt promovate foarte multe practici care par a fi stiintifice, insa nu au dovezi furnizate de stiinta experimentala. Care sunt acestea?
Un film excelent ca introducere in gandirea critica, realizat de Brian Dunnings, este Here be Dragons.

Este disponibil pe http://herebedragonsmovie.com/ , de unde se poate descarca. Pe site sunt disponibile si subtitrari in limba romana. Filmul poate fi urmarit si pe Youtube sau Google Video.
Aici este linkul pentru Youtube

YouTube previzualizare imagini

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start

Despre autor

Scris de

Ca profesie sunt ecolog. Am urmat aceasta chemare din pasiune cât si din nevoia de a contribui, în masura în care pot, la sanatatea mediului în care traim cu totii. Si implicit a noastra. O alta activitate a mea este implicarea în organizatii, în special de tineret si de ecologie. Ma puteti contacta la adresa: liastelea [at] yahoo [punct] com

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *