0 comentarii

Consecinte

Un drumet obosit de atata mers, vede un copac maret pe marginea drumului: “ce loc potrivit sa ma odihnesc nitel”. Cand se trezeste, isi zice: “hm, ce bine am dormit ,acum parca as manca ceva”. Si brusc, in fata ochilor ii apare o masa imbelsugata. Se minuneaza si mananca. Apoi inevitabil, gandeste: “a fost buna mancarea, dar acum mi-e sete, as bea ceva”. Si pe loc apare si o carafa cu apa. Din ce in ce mai mirat si insetat, bea. Iar gandurile continua: “oare visez? Te pomenesti ca asta e un cosmar. Daca e asa, inseamna ca vin si fantome si alte creaturi infricosatoare”. Si dintr-o data, apar niste fantome care se misca amenintator catre el. Omul se sperie: “uite cum se apropie, acum o sa ma omoare”. Si fantomele intr-adevar il omoara.

Pentru mine povestioara e o ilustrare serioasa a consecintelor gandurilor asupra modului in care imi creez viata. Tema actuala, de altfel. Dar dincolo de concepte si discursuri de sine convingatoare, ale mele si in jurul meu, observ plenar punerea in scena, in material, a ceea ce permit sa gandesc. Si observ, in timpul si dupa (cand inainte?) cat de tentant e sa si dau curs, odata pe panta imbietoare a urzelii ganditoare.
Ma intrebam, manata de evenimentele ultimelor zile, daca odata pe drumul
constientizarii, legatura poate mai subtila altfel, devine mai evidenta si mai
rapida.
Un om autentic care ma inspira si pe care sunt recunoscatoare sa-l citesc aproape in fiecare zi, spunea pe un ton de usuratate: “nu poti scapa de consecintele a ceea ce gandesti, spui si faci. Mai devreme sau mai tarziu, efectele revin, ca un bumerang.”

Ecoul poate fi diferit in fiecare. In mine e si imbarbatator si grav. Asumare sau plangere si victimizare? Spatiu, expansiune sau limitare?
La alegere.

La multi ani, cu intentii si alegeri “innoite” si potrivite noua.

Anca

Anca Rugina
www.activeliving.ro

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start, Motivatie, Spiritualitate, Viziune

Despre autor

Scris de

Numele meu este Anca Rugina. Am pregatire de Trainer si Coach NLP, prin programele de formare si certificare urmate la Universitatea NLP din Santa Cruz, cu Robert Dilts, Judith Delozier, Suzi Smith. Am devenit de asemenea NLP Practitioner si Master Practitioner, cu certificare SNLP SUA, IANLP Switzerland & IN Germany, fiind absolventa a scolii Competent Consulting Romania. Continuand acest parcurs, am colaborat ca asistent in cadrul cursurilor de formare in NLP, Practitioner si Master Practitioner, organizate de Competent Consulting. Am participat la peste 900 de ore de training si dezvoltare personala in NLP (Programare Neuro-Lingvistica) si la peste 1000 ore de dezvoltare personala in Psihoterapie Experientiala si Psihodrama. Imi imbogatesc continuu abordarea accesand diferite metode de autocunoastere si evoluare: Constelatii Familiale, meditatie. Viziunea mea este o lume in care oamenii traiesc in armonie cu ei insisi si cu natura. Contributia mea la aceasta lume este sa traiesc constient, sa imi aduc cunostintele si experienta in sprijinul celorlaltora, astfel incat oamenii sa se simta acceptati pentru ceea ce sunt, sa isi acceseze si sa isi foloseasca resursele interioare pentru a-si crea viata pe si-o doresc, in ritmul potrivit lor. Modalitatea prin care pun in aplicare aceasta misiune este sa sustin sedinte de coaching individual si sa facilitez workshopuri de dezvoltare personala, insotind transformarea la nivelul actiunilor, abilitatilor, modului de a gandi, de a simti si relationa, in acord cu natura si telurile de viata ale fiecaruia. www.activeliving.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *