0 comentarii

Asumarea

Asumarea se numara printre etapele cele mai importante ale dezvoltarii personale si creatoare.

Si pentru a mai afla cate ceva despre tine te intreb : Tu cum preferi sa fii, intreg sau bun?

Dragostea include totul: ea accepta toata gama sentimentelor umane, chiar si emotiile pe care le ascundem, sau emotiile de care ne este teama.

Cati dintre noi nu ne-am vandut pe noi insine – ca sa fim buni, sa fim placuti de ceilalti, sa fim acceptati. Am inchis castelul si stam intr-o casuta…

Cum putem stii ce este bun, fara sa stim ce este rau? Cum putem cunoaste dragostea fara sa cunoastem ura? Cum putem cunoaste curajul fara sa cunoastem frica?

Noi nu suntem in lume, ci lumea se afla in interiorul nostru. Fiecare dintre noi poseda toate calitatile umane existente,  cu totii suntem creativi. Nu exista nimic din ceea ce putem vedea sau concepe – ce noi sa nu fim, iar scopul calatoriei noastre este de a ne gasi pe noi insine in aceasta intregime.

Ce sa faci ?

– fii creativ ! Pana acum ti-ai petrecut viata sau inca ti-o mai petreci, hotarand ce parti din tine sa pui intr-un  sac;  restul vietii ti-l vei petrece  scotand din acest sac. Fa din toate astea o arta, o creatie, un mod de viata din care sa descoperi fericirea deplina.

porneste ACUM in cautarea evolutiei tale personale!

fa o lista cu toate partile din tine pe care nu le placi, si incearca sa gasesti darul, partea buna ce se ascunde in spatele acestora.

descatuseaza-te din rolul de victima. Tendinta de a te opri sau de a te ascunde este mare. Eu, personal am ramas mult timp in rolul de “victima “ . Ma justificam de ori de cate ori prindeam ocazia, dadeam vina pe oricine numai eu sa ies cu basma curata din tot. Exprima-ti indignarea si mania.

uita de sindromul “chestia asta o stiu deja”. Acest “a sti” ne impiedica sa traim unele experiente cu inima.

Prefera sa fii intreg decat bun. Pentru ca lucrul cu care nu poti exista impreuna nu te va lasa sa existi.

Cum iti asumi propriile tale trasaturi ?

Exista o multime de modalitati de a aborda asumarea propriilor tale trasaturi.

Incepe prin a te concentra asupra celor care nu-ti plac. Fa o lista cu oamenii care nu-ti plac sau pe care-i urasti si examineaza fiecare trasatura. Asuma-ti fiecare din aceste trasaturi pentru ca procesul sa functioneze.

Incearca fiecare din aceste trasaturi ca si cum ai incerca o jacheta, vezi cum te simti in ea si imagineaza-ti ce ai de facut pentru ca sa ti se potriveasca

Imagineaza-ti cum te-ai simti daca o persoana pe care o iubesti te-ar categoriza in felul acesta.

Nu incerca sa te compari cu ei in favoarea ta, sau sa faci diferente intre comportamentele lor si al tau, si nu-ti lasa ego-ul sa se justifice propriul comportament.

Da-ti voie sa simti si sa exprimi tot ceea ce se afla in interiorul tau.

De ce e bine sa faci acest exercitiu ? Pentru ca din momentul in care pui pe foaie aceste trasaturi, ele trec din inconstientul tau in constient, si astfel vei realiza ce te deranjeaza si ce nu, vei putea descoperi mai usor « cine esti».

Asa ca, daca incepi sa iti accepti interiorul, nu mai e nevoie sa-ti creezi exteriorul.

Ca sa fii o persoana autentica si creativa, trebuie sa permiti acestor aspecte pe care le accepti si le iubesti sa coexiste impreune cu toate aspectele din tine pe care le judeci si le acuzi.

Atunci cand reusesti sa tii cu dragoste aceste trasaturi la un loc, intr-o singura mana – fara a te judeca –  ele se vor integra in mod natural in sistemul tau.

Si fii atent cat de simplu e totul : Te rog sa iei un fruct. Un mar, pe care sa-l duci in mana o zi intreaga. Tine marul asta in asa fel incat sa nu-l vezi si asigura-te ca atunci cand esti impreuna cu alti oameni, il ascunzi in asa fel incat nici ei nu-l pot vedea. Dupa cateva ore, observa cata energie ai risipit. Asta e ceea ce face trupul nostru in fiecare zi, doar ca el trebuie sa se ocupe de toate fructele pe care incerci sa le ascunzi de tine si de lumea intreaga..

Cand iti permiti ca adevarurile despre tine sa iasa la suprafata, te vei simti eliberat. Vei putea cheltui tot acest surplus de energie, pentru evolutia ta personala, pentru dezvoltarea creativitatii, si pentru a-ti atinge telurile cele mai inalte.

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start

Despre autor

Scris de

Florina este psiholog si se ocupa de creativitate, nlp, relatii de cuplu si psihologia familiei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *