2 comentarii

Alt “avantaj la start”?

Multi ar putea sa ne intrebe ce ne-a apucat (pe noi, echipa)  sa mai pornim o initiativa de acest gen, dupa ce suntem atat de prinsi in proiectul AVANTAJ LA START.

Chiar nu stiu. Daca preferati, am avut o intuitie, o “chemare”, un imbold interior. Cel putin mie mi se parea ca proiectul, doar in varianta offline nu e complet. Si unde altundeva as fi putut sa-l extind decat in online?

Asa a aparut Avantaj la start Online. Daca stau bine si ma gandesc, poate ar fi trebuit ca acest proiect sa debuteze in online, pentru ca tinerii din ziua de azi sunt legati cu lanturi grele de computere. Este un mediu care e atat de bine infipt in viata lor incat nu l-ai putea “eradica” niciodata.

Conceptul AS Online este o idee “furata” de la empower.ro Are aceiasi structura, aceiasi idee conducatoare: de a alcatui o echipa de autori care au ceva de spus in domeniul dezvoltarii personale pentru adolescenti si tineri, echipa care sa furnizeze cel putin o data pe zi cate un articol. Temele sunt la fel de diferite ca si preocuparile tinerilor:

 • bani
 • cariera
 • dragoste
 • prietenie
 • ecologie
 • relatiile cu parintii si profesorii
 • probleme specifice (droguri, sarcina nedorita…)
 • …si ce mai spuneti voi ca va intereseaza

Continutul articolelor vine din partea unor oameni care au  tangenta cu tinerii si care le inteleg preocuparile si nevoile specifice.

Adevar adevarat: autorii sunt oameni maturi, cu o anumita experienta de viata. Ei nu sunt prietenii sau colegii tai, de la care obisnuiesti sa imprumuti idei si preocupari.

Tocmai aici e diferenta si propunerea noastra: incearca sa fii deschis la viziunea si modul in care privim noi viata iar noi vom incerca sa fim sensibili la preocuparile si nevoile tale. Sunt sigur ca aceasta combinatie iti va aduce numai beneficii.

In momentul in care vei citi aceste articole, e impotant sa intelegi ca noi propunem puncte de vedere. In nici un caz nu suntem profesori sau parinti, care sa iti spuna ce si cum sa faci. Din aceasta perspectiva e important sa citesti si sa tragi concluzii in conformitate cu modul tau de gandire si ceea ce vrei de la viata.

Important este sa te gandesti la ceea ce iti propunem.

In acel moment, in care mintea ta accepta si alte puncte de vedere decat cele ale prietenilor de varsta ta, de la noi, persoane care nu reprezinta pentru tine o autoritate (decat in masura in care doresti acest lucru), se intampla un lucru ciudat: iti dai seama ca lumea nu este doar asa cum o percepi ci poate fi altfel. Nu trebuie sa fie in modul in care o vedem noi. Nici nu dorim asta, sa inghesuim realitatea ta in cutia realitatii noastre. Vrem doar sa te facem sa gandesti.

Atunci vei deveni exact ce esti dar nu iti dai seama inca: o persoana cu discernamant, care are dreptul si datoria sa aleaga intre diferite variante de interpretare a realitatii, sa se decida cum vrea sa fie lumea in care traieste si… sa traiasca in ea.

Pentru ca aici este una din cheile succesului in viata: viata e asa cum decizi tu sa o vezi: daca vezi in jur rautate si minciuna, ai dreptate. Daca vezi bunatate si generozitate, ai dreptate. Daca vezi lupta incorecta si concurenta acerba, ai dreptate.

Eu iti propun sa vezi altceva: sa vezi lumea asa cum ti-o doresti.  Ghandi ne spune:

Be the change you want to see in the world.

Declara-ti visul, cauta sa ti-l indeplinesti si lumea se va transforma in concordanta cu ceea ce iti doresti. Noi o sa incercam sa te ajutam in drumul tau.

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start

Despre autor

Scris de

Nascut in 1968. Domiciliu in Timisoara. * medic dentist (prin profesie) * investitor in imobiliare (din necesitate) * investitor la bursa (prin potriveala de psihologie) * iubitor de muzica (vizitati blogul ca sa vedeti genurile preferate) * fotograf amator (din pasiune- poze peste tot in blog!) * raspindac de informatie (prin proiectele mele) * calator (prin vocatie) * blogger (nu se vede?) * scriitor (din pornire interioara; se leaga la raspundac de informatie) * si altele

2 Comentarii

 1. George Breban

  “Vrem doar sa te facem sa gandesti.” Aceasta propozitie este ca si un prag al realitatii de care te impiedici, te opresti si privesti in urma sa vezi in ce te-ai impiedicat.
  Prima oara cand am citit propozitia m-am intrebat: “oamenii astia cred ca noi tinerii nu gandim?” Apoi m-am pus de cealalta parte a propozititei. Am luat pixul in mana si am scris-o pe o coala A4 landscape, ca pe un citat. Hmm… cata rezonanta are atunci cand intelegi nevoia de a gandi, de a te descoperii sau redescoperii.
  Nu de fiecare data cand vrei sa gasesti o solutie la o problema, o gasesti din prima, si nu te fiecare data reusesti sa te uiti in tine (in propria cutie cu solutii – cap) pentru a gasi rezolvarea. Uneori ai nevoie de un INDICATOR (ca si cel de circulatie) care sa iti spuna “intoarcerea obligatorie”, ca sa te poti privi pe tine in raport cu problema, si nu problema in sine. Asta inteleg prin “a te face sa gandesti”.

 2. George,

  bineinteles ca tinerii gandesc 🙂
  tocmai de aceea “vrem sa te facem sa gandesti” in momentul in care iti propunem idei pe care nu le vei auzi de la prietenii de varsta ta.
  aici e cheia interpretarii mesajului, aici e rolul acestui proiect. pentru ca tinerii au tendinta sa lase ideile propuse de adulti sa treaca pe langa mintea lor si nu “le gandesc” pentru ca au un filtru care spune: “astea sunt idei invechite de la boshorogi”.
  vrem sa trecem de acest filtru prin faptul ca ne aplecam asupra nevoilor voastre in loc sa ne impunem solutiile noastre.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *