2 comentarii

“Clasic romanesc”

Va plac reclamele la “Clasic romanesc”?

Eu recunosc, imi plac teribil. Ma amuza de fiecare data, chiar daca le-am  mai vazut de sute de ori inainte. Cred ca cei care le-au conceput sunt pur si simplu geniali. Au surprins in povesti de cate 1 minut tiparul comportamental al romanului.

As minti daca as spune ca nu ma intristeaza totodata. Ma intristeaza neputinta noastra de a iesi din acest cerc vicios. Parca orbecaim cu totii, legati nu numai la ochi ci si de maini si de picioare, intr-un spatiu fara viziune si fara alta perspectiva decat de a ne lovi cu capetele de pereti.

Astazi, cand scriu, este duminica, 1 august 2010.

Astazi, pentru ca am terminat de emis facturi si de taiat chitante pentru ceea ce am lucrat in iulie, stiu exact cati bani am incasat.

Dupa ce fac si micul efort de a aduna cele cateva chitante sau bonuri fiscale pentru cumparaturile facute pentru afacerea mea stiu si cat am cheltuit.

Impozitul, trimestrial, l-am platit luna trecuta. La fel si contributia, tot trimestriala, la fondul de sanatate. Pentru pensie mi-am platit suma stabilita pentru intreg anul.

Modificarile la codul fiscal au intrat in vigoare la 1 iulie.

Astazi, 1 august, nu au fost aprobate Normele de aplicare.

Clasic romanesc!

Azi, 1 august, ar trebui sa stiu cu cati bani am ramas din munca mea in luna iulie. AR TREBUI si, totusi, acest lucru nu se intampla.

Mai mult decat atat, la aceasta ora nu stiu nici CAT TIMP va trebui sa aloc activitatii de declarare si plata a noilor obligatii. Se pare ca va trebui sa rezerv lunar cate 2 zile doar pentru cozi la institutii. Ma intreb ce vor face aceia care, pe langa activitatea independenta, mai au si un contract de munca pe undeva. Isi vor lua in fiecare luna cate 2 zile de concediu?

Sunt revoltata, obosita, iar absurdul acestei situatii nici macar nu ma mai amuza.

Imi trece prin minte ca poate nu-i deloc intamplator ca Ionesco s-a nascut tocmai in Romania.

Proiectul Normelor metodologice, publicat pe site-ul Ministerului Finantelor, contrazice si modifica ordonanta pe care ar trebui sa o clarifice. Clasic romanesc!

Ordonanta e in vigoare de la 1 iulie, Normele nu sunt aprobate nici la 1 august.

As vrea sa-mi spuna cineva, doar asa, ca sa ma simt mai bine… as vrea sa aflu ca mai exista o tara pe planeta asta… macar una, chiar mica-mica… unde este posibil ca astfel de lucruri sa se intample.

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Bani

Despre autor

Scris de

Mirela a absolvit facultatea de Electrotehnica si pe cea de Finante Contabilitate. Este interesata de dezvoltarea personala si finantele personale.

2 Comentarii

  1. perfect adevarat, Mirela…

    pe de alta parte, cand ma intalnesc cu asemenea aberatii, imi amintesc de unul din citatele mele preferate:

    “In every problem you must see an opportunity!”

  2. Mirela

    Poate am eu ceata pe ochi. Ca acum chiar nu vad oportunitatea. 🙁

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *