1 comentariu

Emotie – Decizie – Actiune – Succes

Succesul si reusita in viata poarta amprenta actiunilor pe care noi le intreprindem. Actiunea diferita in contexte asemanatoare, face diferenta intre oamenii de success… si restul.

Actiunile tale sunt rezultatul deciziilor, iar felul in care iei deciziile, este acel ceva, acea stare emotional care iti va modela destinul.  Poate te intrebi de ce?

Este foarte simplu si logic. Pentru ca fiecare decizie pe care o iei are o baza emotional si te va orienta intr-o anumita directie. Daca vrem sa ne controlam viata, este indicat sa ne controlam deciziile.
Daca suntem constienti ca decizile au impact asupra vietii noastre, atunci este indicat sa ne controlam si mai ales sa ne constientizam emotiile, si sa nu luam decizii importante sub imperiul emotiilor.

Cu ani in urma, am invatat la facultate, de la profesorii mei de psihologie ca oamenii au 4 emotii de baza, 4 emotii foarte importante. 1 bucuria, 2 mania, 3 frica, 4 iubirea. Desigur, mai exista si altele, dar acestea patru sunt baza.

Constientizarea emotiilor primul pas in dezvoltarea personala si profesionala

Este important in primul rand sa stii de ce ai emotii. De cele mai multe ori, temerile cu privire la relationare imbraca multe forme. Fie iti este teama ca nu vei fi placut de ceilalti, fie ca vei fi perceput drept enervant de insistent, ne facem tot felul de probleme care dau nastere la emotii negative si ne streseaza. Sa cunosti sursa fricii tale este o parte importanta in procesul depasirii obstacolelor pe care ti le pui singur atunci cand vine vorba de evolutia ta profesionala.

Am mai invatat si observat ca o calatoarie incepe intotdeauna cu un prim pas, reprezentat de o traire, de o emotie  si urmat de o decizie, este indicat sa fim atenti la deciziile noastre cu adevarat importante.
Asa dupa cum probabil stii deja si esti constient de importanta dezoltarii  personale, am sa enumar acum pentru tine doua beneficii de importanta majora.

1. Invatarea continua – marca distinctive a liderilor din orice domeniu, e ca ei incearca mereu sa devina mai buni. Invata si aplica mereu lucruri noi. Ei nu considera ca stiu tot ceea ce este de stiut in lume, ca nu mai au nimic de invatat.

Cunoscutul autor motivational Zig Ziglar a spus odata: “nu toti cititori sunt lideri, insa toti liderii sunt cititori.”
Dezvoltarea personala cu ajutorul programelor audio-video, este pentru minte asa cum exercitiul fizic este pentru musculature corpului. Ia chiar astazi decizia de a asculta zilnic timp de 30 – 60 de minute, material audio din sfera dezvoltarii personale, pentru ati creste abilitatile profesionale.

2. Dezvoltarea personala inseamna putere si cunoastere reala. Atunci cand aplici ceeea ce inveti, devii mai sigur pe cunostintele tale, iar sfera ta de cunoastere se largeste. Aceasta cunoastere nu poti sa o dobandesti decat printr-un process de invatare non-liniara. Te vei cunoaste mai bine, vei invata sa ii cunosti pe ceilalti mai bine, si nu in ultimul rand iti vei descoperi abilitati si orizonturi noi, care te vor propulsa catre actiune.

Ceea ce iti spui tu tie in dialogul interior este mult mai important decat tot ce-ti poate spune oricine altcineva. Multi oameni dezvolta o atitudine negativa deja de la varsta de 6-7 ani. Pana atunci li s-a spus tot ce nu au voie sau nu pot sa faca. Ei raman cu aceasta imagine negativa inca multi ani. Acum cred ca intelegi de ce cartile, seminariile, CD-urile motivationale sunt o parte vitala pentru construirea propriului destin.

De asemenea, colectia de programe audio din seria Idei Durabile este imbogatita cu un nou audiobook, “Puterea emotiilor in viata si in afaceri”, in lectura lui Adrian Popescu.

PENTRU TINE
...avem GRATUIT doua carti in format electronic care iti arata cum sa nu mai suferi din iubire si cum sa faci bani inca din adolescenta!

Aboneaza-te si vei primi articolele prin email!

Intra in grupul celor care ne citesc zilnic!
In categoria: Avantaj la start, Motivatie

Despre autor

Scris de

Adrian este un tanar psiholog si vorbitor motivational. Prin tot ceea ce face profesional, el ajuta oamenii si organizatiile sa-si constientizeze nevoile, valorile si sa-si atinga obiectivele. http://ideileluiadi.ro

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *